De zomervakantie is een heerlijke tijd om uit te rusten en te ontspannen, maar ze zijn ook een mooi moment om je herinneringen in foto’s vast te leggen. Of je nu de zomer vult met dagjes naar het strand, picknicks, wandelingen of festivals, elke herinnering is er één. Als je je vakantiefoto’s wilt afdrukken, zijn er een paar dingen die je eerst moet weten. We vertellen je er graag meer over! 

Foto’s thuis afdrukken

Een van de leukste kanten van op vakantie gaan is thuiskomen met een fotoalbum vol herinneringen. Maar met alle mogelijkheden van tegenwoordig, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Een creatieve en goedkope manier is om je eigen foto’s thuis af te drukken met je eigen printer. Wat je hiervoor nodig hebt? Natuurlijk een fotoprinter, maar ook fotopapier en geschikte cartridges. Hoe dikker het papier, hoe mooier de foto! Wil je graag naast de gebruikelijke foto’s voor in je fotoboek ook wat toffe kiekjes die je in je huis kunt ophangen? Kies dan voor een foto op glas. Een kleurrijke foto op plexiglas geeft het mooiste resultaat! 

Direct via een online fotoboek

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Juist ja! Een populaire optie is het gebruik van één van de vele online diensten voor fotoboeken. Hier kun je je foto’s uploaden en kiezen uit een grote collectie aan formaten, vormen en afwerkingen. Deze foto’s kun je vervolgens direct verwerken in een eigen fotoboek of je kunt bijvoorbeeld een verjaardagskalender maken met je favoriete plaatjes. Zo kun je niet alleen je fijne herinneringen herbeleven, maar ook eraan werken wanneer het jou uitkomt (en natuurlijk tussendoor opslaan) zodat je mooie creatie niet verloren zal gaan. 

Online afdrukken en in de winkel afhalen

Ondanks dat de meeste mensen hun foto’s digitaal – op hun telefoon of laptop –bewaren, zijn er veel voordelen aan het afdrukken van foto’s. Zo zijn afgedrukte foto’s veel duurzamer dan digitale bestanden, want ze worden niet gewist als je telefoon verloren gaat. Afgedrukte foto’s bieden ook een hogere kwaliteit dan foto’s op een scherm. En als je de tijd neemt om ze in te lijsten, dan kunnen ze elke kamer in je huis opvrolijken. Een mogelijkheid is om je foto’s bij een plaatselijke drogist af te drukken. Zo hebben veel winkels tegenwoordig zelfbedieningskiosken die het gemakkelijk maken je foto’s af te drukken zonder in de rij te hoeven wachten. Je kunt ook online afdrukken bestellen en ze in de winkel afhalen. Easy-peasy!