Een paar dagen terug vertelde ik al dat we besloten hadden dit jaar niet naar het buitenland op vakantie te zullen gaan, omdat er nog zoveel onzekerheid is. Ik wil gewoon heerlijk rustig kunnen genieten en dat kan niet als im voortdurend mijzelf afvraag of we er verstandig aan hebben gedaan of dat er een tweede Corona uitbraak volgt. Dit jaar vertoeven we dus in ons eigen kikkerlandje en om precies te zijn in El Gardenia. Wellicht ken je dit heerlijke privé oord wel? Heel veel mensen hebben er een plekje. Helaas is onze El Gardenia nog verre van een rustoord om de dagen door te brengen. Oom onkruid is namelijk langs geweest en heeft dusdanig feestgevierd dat niet alle bloemennichtjes dit jaar durfden te verschijnen. Met andere woorden: de tuin heeft een make-over nodig.

Het plan van aanpak

Nu we deze zomer toch thuis doorbrengen, is het wellicht tijd de tuin weer eens goed aan te pakken. Wel het liefst voordat we echt vakantie hebben zodat we er optimaal van kunnen genieten. Maar als het moet dan doen we het gewoon tijdens. We hebben al wat gereedschap in huis om de eerste tuinwerkzaamheden te verrichten. Ja, al een tijdje, ik weet het. Het is vooral het onkruid weghalen waar ik persoonlijk erg tegen op zie. Stiekem hoop ik dat dat binnenkort een eitje zal worden, dus wordt vervolgd nog. Als alles een beetje bijgeknipt of weggehaald is, gaat pas het echt leuke werk beginnen wat mij betreft. Bloemen!!!

Omdat het toch een rare tijd is waarin je niet teveel mensen wil tegenkomen, ben ik zo blij dat alles online verkrijgbaar is tegenwoordig. Deze pandemie had niet dertig jaar geleden moeten gebeuren. Ook voor al je tuinbenodigdheden, zoals bloembollen, hoef je niet meer de deur uit te gaan. En met al die leuke plaatjes op het internet kan je makkelijk je favoriete bloem uitzoeken. Heerlijk toch?

https://www.shutterstock.com/image-photo/beautiful-red-white-hippeastrum-amaryllis-flowers-756421564

Welke bloemen komen in El Gardenia?

Eerlijk gezegd vind ik het lastig om een keuze te maken welke bloemen in onze tuin moeten. Als ik het aan de kinderen zou vragen, dan kozen ze voor rozen en madeliefjes. Die laatste omdat ze die dan in hun haar kunnen doen. Ik zelf vind de amaryllis altijd wel mooi om te zien. Overigens wist ik niet dat daar ook verschillende varianten van zijn. Sterker nog, ik wist in eerste instantie niet eens dat mijn mooie bloem zo heette. Ik was gewoon een beetje aan het browsen naar tuinopties toen ik deze tegenkwam en herkende. Verder vind ik narcissen ook altijd wel leuk eruitzien. Het doet me aan vroeger denken, op de basisschool, toen we deze namaakten met crêpe-papier. Ik kom uit de bollenstreek, dus ben echt met bloemen opgegroeid. Eigenlijk moeten er dan dus ook nog wat tulpen bij geplant worden.

Kortom, we moeten eerst nog wel even aan de slag voordat we echt kunnen genieten in El Gardenia. Maar dat komt volgens mij wel helemaal goed!

Lees ook: wat te doen tegen de processierups