Een open haard is een accessoire in je interieur die het leven in huis veel meerwaarde en extra charme geeft. Maar wat nu als je een of meer kinderen in huis hebt? Is een open haard aanschaffen dan wel zo slim? Levert een open haard in huis met kinderen geen gevaarlijke situaties op? En zo ja, zijn hiervoor oplossingen? 

Een open haard is veilig, ook met kinderen

Een open haard wekt de indruk dat deze onveilig kan zijn voor kinderen. Open haarden kunnen inderdaad gevaarlijk zijn als je kleine kinderen hebt. Maar er zijn maatregelen die je kunt nemen om de veiligheid te verhogen. Door te kiezen voor een goed en stevig bevestigd haardscherm, voorkom je dat kinderen bij de haardopening kunnen en zich aan het vuur kunnen branden. Haardschermen worden, als ze voor kinderen zijn ontworpen, ook wel veiligheidshekken of kinderveiligheidshekken genoemd. Ze beschermen jouw kid(s) tegen verbranding. Door de haard verder goed af te sluiten als deze brandt, wordt een hoop ellende voorkomen. Een elektrische haard online kopen is, mits je dat doordacht doet, gewoon veilig. Dus ook als je kinderen in huis hebt.  

Beleef extra plezier met je kids als je een open haard hebt

Sterker nog, een elektrische haard online kopen zorgt juist voor een hoop extra plezier en genietmomenten met je kids. Maar hoe zorg je voor die extra gezellige sfeer als je een open haard in huis hebt? Eigenlijk heel simpel: door lekker met je kind of kinderen voor de open haard te gaan zitten en een leuk spelletje te doen. Dat is heerlijk als het buiten guur en koud is. Een leuk idee is ook om samen, op een relaxed vloerkleed dat voor de haard ligt, lekker een spannend kinderboek te lezen. Of een grappig kinderboek, waar jullie beiden hard om moeten lachen. Maar doe dit niet zonder een haardscherm of een veiligheidshek voor de haardschacht te plaatsen. Zo voorkom je brandwonden en trauma’s bij je kinderen, veroorzaakt door vuurspetters die uit de haard komen.  

Of ga voor een elektrische haard

Een oplossing waarvoor je kunt kiezen als je kinderen hebt, is een elektrische haard online kopen. Deze haarden zien eruit als echte open haarden met brandend hout, maar hebben één groot voordeel: je hoeft niet bang te zijn voor rondvliegende vuurspetters. Zeker als je kleine kinderen hebt is een elektrische sfeerhaard een slimme keuze. In elk geval is dit type haarden een stuk veiliger dan een standaard houthaard. Ook prettig is dat elektrische haarden tegenwoordig erg energiezuinig zijn.

Geschreven door een gastblogger