Heb jij al je goede voornemens voor het nieuwe jaar klaar? En zijn ze dit keer anders dan vorig jaar of heb je, net als ik, het eeuwig terugkerende lijstje? Zo ja, dan is de grootste vraag of je nu wel echt jezelf gaat committeren aan je voornemens. Een van mijn issues is en blijft nog altijd mijn lijn. En dan heb ik het niet over eentje die je kan tekenen, maar over mijn lichaam. Mijn immer terugkerende ongenoegen over mijn heupen en buik. Mijn moeder noemt mij slank, manlief noemt mij prachtig, maar ik zelf kan niet in de spiegel kijken en heel blij zijn. Maar stoppen met snaaien lukt mij ook niet. Gelukkig train ik wel nog braaf twee keer per week en dij ik niet volledig uit. Maar iets meer activiteit thuis zou ook wel een goed idee zijn.

Mijn sportles

Zoals je wellicht nog weet, doe ik aan bodytec. Kort gezegd komt deze sport er op neer dat ik in een nat jastje gehesen wordt, kabels daar op aangesloten worden en ik 20 minuten lang moet sporten terwijl er stroomstoten op mijn spieren komen. Het klinkt gruwelijk, maar het is het niet. Ik merk dat het mijn spieren wel degelijk sterker maakt. Naast de oh zo bekende lunches en squats, gebruiken we ook soms attributen tijdens oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan een dumbbell set, een medicine bal, touwen of een kettlebell. De trainer verzint de meest uiteenlopende workouts om mijn spieren te verzuren. En alles met een glimlach erbij.

Je core

Natuurlijk is thuis verder sporten nog beter. Nou zag ik online dat de beste manier om af te vallen, is je core te trainen. Mijn zus doet dat met een hulphoop met gewicht en op de filmpjes online zag ik ook vaak de kettlebell voorbij komen. Beide items, die prima thuis te gebruiken zijn. En relatief voordelig in huis te halen. Maar ik zeg ook, dat je de armen niet verwaarlozen moet en een set dumbbells toch ook aan het lijstje toegevoegd moet worden. Wat nog het allerbelangrijkste is? Gebruik ook al je workout producten! Van op de kast liggen, word je niet sportiever. Dus ja, ik ga ook in 2023 wederom proberen wat actiever te worden en hopelijk daarmee ook wat beter in mijn velletje.