Mijn verjaardag is alweer aan het naderen. En het wordt steeds meer een dingetje. We gaan nu toch echt richting de vijftig en ik vind het maar niets. Niet zozeer het ouder worden van mijn lichaam hoor. Meer het richting het einde gaan. Nou ja, ik moet wel eerlijk toegeven dat mijn huid ook niet meer zo strak is als vroeger. En het lijkt er op dat mijn aderen in mijn handen steeds meer zichtbaar worden. Van die oudere vrouwen handen, als je begrijpt wat ik bedoel. Laten we de kraaienpootjes ook niet vergeten! Vind ik het erg? Nee!

Trots op mijzelf

Ik ben dan wel geen fotomodel noch zit ik strak in mijn velletje, maar het deert mij niet. Mijn lichaam is puur natuur en helemaal van mij. Het toont de vier voldragen zwangerschappen en de emotionele rollercoaster van de afgelopen paar jaar. Soms zou ik wel wat meer voorgevel willen in plaats van mijn tienerborstkas, maar dat is wel het enige. Nou ja, als er gemakkelijk wat vetjes weggehaald zouden kunnen worden, zou ik daar ook geen nee tegen zeggen. Maar daar blijft het wel bij. Mijn neus, lippen, billen, voorhoofd en weet ik wat nog meer, blijven zoals ze zijn.

De juiste mensen

Hoewel het voor mijzelf niet hoeft, kan ik mij heel goed voorstellen dat andere mensen wel een botox of een filler of iets dergelijks zouden willen. Ik kwam er overigens pas recentelijk achter dat botox en filler dus niet hetzelfde is. Dat geeft wel weer aan hoe goed ik op de hoogte ben van dit soort ingrepen. Het enige dat ik wel weet is dat er genoeg beunhazen tussen zitten, die menen cosmetische behandelingen te mogen uitvoeren. Als je overweegt iets van botox of filler te nemen (verwoord je dat zo?), ga dan wel gewoon naar een echte specialist. Tenzij je graag een Mickey Rourke of Renée Zellweger verschijning wil zijn natuurlijk.

Ik heb vernomen dat bijvoorbeeld Prof. Aesthetics, kliniek voor gelaatsverjonging een zeer geschikte kliniek is voor het creëren van een jonger huidje. Misschien komt het doordat het verbonden is aan hoogleraar in Esthetische Plastische Chirurgie Prof. dr. Berend van der Lei. Geen zelfbenoemde cosmetica expert dus, zoals die dame uit Zoetermeer destijds, maar gewoon een echte arts. Ik vind dat persoonlijk toch een fijnere gedachte. Mocht je interesse hebben, de tarieven voor cosmetische behandelingen van Prof. Aesthetics zijn, net zoals de arts, helemaal realistisch. De enige vraag is, wat zou je dan willen laten doen?