Met zijn allen voor de tv

Hoewel ik er zelf weleens aan denk om mijn televisie de deur uit te doen, omdat de programma’s me totaal niet kunnen boeien, neemt in andere huishoudens de televisie een prominente plek in de woonkamer in. Het liefst zo groot mogelijk, met een soundbar waar je buren van 10 huizen verderop ook van kunnen meegenieten. Nee joh, leuk, hele avonden met zijn allen voor de tv….

Televisiehoek

In de meeste woningen worden rondom de televisie heuse loungehoeken gesitueerd. Je kunt de meest ingenieuze opstellingen van hoekbanken verwachten. Een hoekbank met één hoek, of met twee. Met of zonder armleuningen en tafeltjes, van plofbanken met voetenbankjes en een hele berg kussentjes tot statige leren exemplaren. Voor elk wat wils uiteraard. Het belangrijkste is vooral dat je zo comfortabel mogelijk hele dagen kunt bingewatchen.

Meerdere loungeplekken in huis

Voor sommigen is één televisie niet genoeg in huis. Het komt steeds vaker voor dat er in elke ruimte van het huis een televisie is. In de woonkamer, bij de eettafel, in de slaapkamers (ook die van de kinderen), in de badkamer (zodat je vanuit bad je favoriete serie kunt kijken) en zelfs in de serre of buiten onder de overkapping. Hoe leuk is het als je een tuinfeestje kunt organiseren als het Nederlands elftal moet spelen of als Max weer aan de start moet verschijnen. Ook onder die overkappingen worden er vaak grote hoekbanken neergezet, waar de visite lekker kan neerploffen.

Zijn wij dan zo anders?

Wellicht zijn wij een uitzondering op de regel, maar wij hebben maar één televisie in huis en daarbij hebben wij juist géén hoekbank, maar een 3-zitsbank met een losse fauteuil. Dat nodigt ook niet uit om liggend de dag of avond door te komen. Wij kijken voornamelijk naar sport; voetbal en wielrennen in het bijzonder. De aangeboden dagelijkse programmering boeit ons totaal niet. Series vinden we op zich wel leuk, maar wij hebben geen Netflix, Videoland of Viaplay. Meer uit zelfbescherming hoor. De tijd, die ik zou doorbrengen met het kijken van series, kan ik veel beter spenderen aan samen leuke dingen doen met mijn gezin, of afspreken met vrienden. Of zijn wij dan zo anders?