In juni 2016 kochten we ons huidige huis. We waren er op slag verliefd op. Heel veel lichtinval en een vide. Het huis was wel afgeleefd, omdat er een gezin met 5 kinderen de woning voor langere tijd hadden gehuurd. Maar dat hield ons niet tegen en we waren er op voorbereid dat er wel wat geklust moest worden. Nieuwe badkamer, nieuwe vloeren en het houtwerk kon wel een flinke lik verf gebruiken. Maar jemig, wat een (verf)klus!

Vol goede moed aan de slag

Ik ben vaker verhuisd in mijn leven, dus heb de nodige verfkilometers er wel op zitten, maar nu was ik zwanger en kon ik op de een of andere manier geen nare geuren verdragen. Toch ging ik vol goede moed aan de slag. Ik kocht de beste Sigma verf, haalde nieuwe kwasten, nieuwe rollers en mengbakjes, maar door mijn zwangerschap wilde het totaal niet lukken. Elke beweging en elke snuf verf, deed me boven de toiletpot hangen. Ik had me behoorlijk verkeken op de hoeveelheid verfwerk, die dit huis met zich meebracht. Ik was er klaar mee en zei tegen manlief dat hij maar een schilder moest inhuren.

Van verfklus naar schilderklus

Eigenlijk lees je in het voorgaande al, dat ik geen echte vakvrouw ben. Ik noem het een verfklus, waar ik eerder al de nodige verfkilometers erop had zitten.  Maar een echte schilder noemt het natuurlijk schilderwerk. We hebben een schilder laten komen, die we vanuit ons werk al kenden en die altijd mooi werk levert. Hij nam een aantal werknemers mee en in een week tijd was ons nieuwe huis omgetoverd tot een waar paleis. Ik hoefde alleen maar voor de koffie te zorgen, en dat kan ik gelukkig wél heel goed.

Een vakman voor elke klus

Voor de badkamer en het toilet hadden we een vakman, die goed kan tegelen en het sanitair mooi en goed kan aanleggen. Voor de vloeren hadden we weer een andere vakman. We hebben 3 woonlagen. De onderste woonlaag is de begane grond en bevat de keuken met een gang, waar het toilet zit en een berging. Op deze verdieping ligt natuursteen met vloerverwarming. Op de eerste verdieping is de woonkamer met de vide gesitueerd en daar ligt een PVC-vloer. De bovenste verdieping heeft 3 slaapkamers en een badkamer. Daar hebben we vloerbedekking in de slaapkamers en uiteraard tegels in de badkamer. 

Ik zou het zo weer doen

Doe waar je goed in bent, zeg ik altijd. Ben je ondernemer, maar is de boekhouding echt killing voor je? Huur iemand in, die er goed in is. Dat geldt natuurlijk voor alles en iedereen. Voor elke klus een andere vakman. Echt, als ik morgen een ander huis heb, zou ik het zo weer doen.