De laatste tijd ben ik druk bezig met mijn huis te ontbabyspullen. Er komt definitief geen vijfde kind hier in huis. Mijn moeder zegt altijd dat Noor qua zorg als twee kinderen telt, dus ergens hebben we er dus al zoveel. En hoewel ik baby’tjes erg schattig vind, moet ik er zelf niet meer aan denken er nog eentje in huis te hebben. Heerlijk dat ze nu allemaal wat groter worden. Enfin, ik ben dus wat spulletjes aan het weg doen. Niet alleen die van de baby, maar ook die van de periode daarvoor. Mijn zwangerschapskleding!

Waarom geen zwangerschapskleding

Toen ik zwanger was van mijn oudste heb ik even getwijfeld over of ik zwangerschapskleding wilde aanschaffen en hoeveel dan. Ik vond het zo zonde om voor enkele maanden nieuwe kleren aan te schaffen. Je weet ook niet of de volgende zwangerschap in hetzelfde seizoen zal zijn, dus misschien zit je dan met zomerkleding terwijl je zwanger bent in de winter. Allemaal argumenten waarom ik overwoog geen zwangerschapskleding aan te schaffen. En weet je wat? Het is allemaal kul!!!

Waarom dan wel zwangerschapskleding

Omdat je zwanger bent!!!! Lieverd, je draagt een kind in je. Negen maanden lang! Waarom zou je er dan niet gewoon prachtig en / of comfortabel bij mogen lopen? Ook al is het misschien maar voor een paar maanden. Je verdient het en laat nooit iemand wat anders zeggen. Soms proberen dames gewoon oversized kleding als alternatief, maar eigenlijk is dat gewoon onzin. Je koopt dan immers nog steeds nieuwe kleding. Ik snap de gedachtengang wel hoor. Zwangerschapskleding is tegenwoordig een stuk meer betaalbaar dan vroeger. En niet alleen beschikbaar in die ene bekende babywinkel. Online is bij bijna alle kledingwebshops wel geschikte zwangerschapskleding te vinden voor een redelijk prijsje.

Dus mama, je gaat je misschien als een walvis voelen, maar dat betekent niet dat je er ook zo uit hoeft te zien. Verwen en vooral gun jezelf comfortabele en leuk uitziende zwangerschapskleding. Mommy to be’s zijn prachtig en horen er ook zo bij te lopen!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock