Ben jij tevreden over hoe je er uit ziet? Ben je oké met imperfectie? Of word je gewoon miserabel als je in de spiegel kijkt? In deze tijd lijkt het soms een obsessie te zijn. Vooral door de vele photoshopsessie, die plaatsvinden na een shoot. Soms lijkt het alsof de vrouwen geen normale vormen meer mogen hebben. Gelukkig is er steeds meer tegengeluid. Bodypositivity is het woord, dat elk persoon zich eigen moet maken. Ben je niet happy met je lichaam? Doe er dan wat aan! Maar het hoeft niet! Dat is de kern, wat mij betreft, van bodypositivity. Zolang je wel gewoon een gezond lichaam blijft ambiëren. Een beetje hulp daarbij kan geen kwaad natuurlijk.

Let op je voeding

Als je net als ik chipaholic ben, dan houd je waarschijnlijk aardig wat vocht vast. Als ik mijn zoutjes een weekje laat liggen, merk ik al gelijk verschil. Helaas heb ik wat betreft dit voedsel weinig ruggengraat. Soms heb ik wel behoefte aan een detox van mijn lichaam. Of in ieder geval wat extra aandacht om ook net die extra kilootjes kwijt te raken. Maar ik wil wel dat het leuk en gemakkelijk blijft. Bijvoorbeeld met een afslankpakket of iets degelijk. Gewoon een drankje tussendoor, wat minder chipjes eten en de eerste paar kilootjes zijn zo verdwenen. Dan komt het sporten nog.

Wat elektrische lading

Sinds een jaartje doe ik aan bodytec, oftewel het sporten voor luie mensen. Het werkt vrij simpel. Je gaat in je geboorte outfit (naakt dus) in een speciaal pakje. Vervolgens krijg je een soort harnas aan en banden om de armen en benen. Deze zijn nat gemaakt om de elektrische lading te geleiden. Als laatste de snoertjes om alles met elkaar te verbinden en dan aan het apparaat gekoppeld worden. Het trainen kan beginnen. Twintig minuten lang wordt de power steeds meer opgevoerd. Het effect na deze tijd staat gelijk aan drie uur sporten! Daarom noem ik het ook “sporten voor luie mensen”. Ik kan het iedereen aanraden! En in combinatie met een enigszins goede voeding, en een afslankpakket, merk je echt verbetering.