Het is zo grappig om te zien hoe mijn blog veranderd is de afgelopen jaren. Als ik naar mijn eerste artikelen kijk, overweeg ik soms om ze gewoon helemaal weg te halen. De teksten zijn kort, ook echt niet meer mijn schrijfstijl en laat me niet beginnen over de foto’s van de momenten dat ik nog geen iPhone 8 Plus had. Ik leef uiteraard nog steeds in een huishouden van Jan Steen, maar het is hopelijk iets minder overduidelijk zichtbaar tegenwoordig. Toch?

Ik denk dat het ook wel verschil maakt dat de camera’s op de mobiele telefoons steeds beter worden. Als ik mijn foto’s van toen vergelijk met die van nu, dan is het echt een enorme vooruitgang. Dat is ook waarom ik ruim een jaar geleden geïnvesteerd hebt in een iPhone 8 Plus. Mijn abonnement bij KPN liep namelijk bijna af en ik mocht bij verlenging een nieuwe telefoon uitzoeken. Dat wilde ik wel!

Waarom deze telefoon?

Dat is de vraag die manlief aan mij stelde. “Je oude functioneert toch nog prima?” Daar had hij wel een puntje. Maar ja, als iets in mijn hoofd zit dan gaat het er nou eenmaal niet zo snel meer uit. En nu wilde ik de nieuwe camera die in deze iPhone zat. Ik was namelijk een weekendje weg geweest met vriendinnen en één van de dames had de plus al. Na het zien van haar gemaakte foto’s werd de hebberige Miriam in mij wakker.

Het was met name de portretfunctie waar ik verliefd op werd. Alle foto’s leken ineens zo professioneel. Dus heb ik wekenlang manlief aan zijn kop gezeurd en proberen te overtuigen van de noodzaak van deze telefoon. Uiteindelijk was hij overstag (of mijn gezeur zat) en 24 uur later werd de iPhone 8 Plus thuis bezorgd.

iPhone 8 plus rose gold

Nog steeds blij mijn iPhone 8 Plus?

Inmiddels heb ik de iPhone 8 Plus al dus ruim een jaar in mijn bezit (en ook al gerepareerd) en ik kan je zeggen dat er ik nog steeds erg blij mee. Zelfs aan het formaat ben ik inmiddels gewend, want het is natuurlijk een tikkie groter dan de andere toestellen van iPhone. Of ik dan een paar jaar trouw blijf aan dit model? Nee, mij zelf kennende niet. Manlief heeft namelijk een nieuwer toestel en stiekem vind ik die ook wel heel erg mooi. Het heeft dezelfde portretfunctie als de 8 Plus, maar ook bijvoorbeeld facial recognition. Het is dus heel goed mogelijk dat ik over een half jaar een lofrede schrijf over wederom een nieuwe telefoon.

Dit artikel komt voort uit een samenwerking. Uitgelichte afbeelding: Shutterstock