Het is een rare tijd waar we nu in leven en ik vrees dat er een financiële crisis voorhanden is. Dat betekent dat we selectief moeten zijn wat betreft onze uitgaven. Waar er bezuinigd kan worden moet er bezuinigd worden. Nietwaar? Er zijn twee dingen waar ik als eerste flink op besparen kan. En vreemd genoeg hebben die ook wel enigszins met elkaar te maken. Het gaat namelijk om mijn telefoonrekening en om bekeuringen voor te hard rijden.

Zo heb ik in één maand tijd twee (totaal onnodige) bekeuringen gereden. Dat ga ik lang horen van manlief! Maar ook mijn telefoonrekening was deze maand overdreven hoog. Misschien dat de combinatie van de twee, bellen met mijn moeder en tegelijkertijd autorijden, uiteindelijk wel het probleem is geweest.

Je moet ergens beginnen

Aan die bekeuringen kan ik niets meer doen. Ze waren ook niet denderend hoog, dat ik ze nou persé zou willen aanvechten. Mijn telefoonrekening daarentegen was zeer pijnlijk en zeker niet voor herhaling vatbaar. Blijkbaar heb ik nog een ouderwets contract waarin je een belbundel hebt. Niet echt handig dus met mijn oneindig geklets. Een kleine speurtocht naar mijn overeenkomst met de provider leerde mij dat ik al bijna het contract kan opzeggen. Dat betekent dat ik stiekem al een beetje aan het rondneuzen ben voor een nieuwe aanbieder. Een nieuwe telefoon is namelijk niet nodig dit keer. Nu wordt het de eerste keer dat ik een abonnement zonder toestel neem en daar heb ik dus totaal geen ervaring mee. Gelukkig hoef ik het wiel ook niet opnieuw uit te vinden, want er zijn sites waar je Sim Only vergelijken kan.

Ik neig naar…

Alle providers hebben wel een vorm van een grote belbundel of onbeperkt bellen. Het is dus best last om een keuze te maken. Er zijn slechts enkelen die echt puur en alleen simkaarten aanbieden. Zij zijn er dus in gespecialiseerd denk (hoop) ik dan. Misschien dat ik dan toch eens het ga proberen met het onbeperkt bellen bij Simyo. Zij zijn ongeveer de grondleggers van de sim only overeenkomsten en tot op heden nog niet weg geconcurreerd. Dan doen ze vast iets goeds denk ik dan maar.

Kortom, de komende tijd ga ik mezelf weer eens goed verdiepen in de wondere wereld van de providers om uit eindelijk een contract zonder toestel aan te gaan. Spannend!!!