Jawel, de kogel is door de kerk en de eerste zonvakantie is al gepland. We gaan dit jaar op vakantie in Portugal met de kinderen! Ik heb er zoveel zin in. Niet alleen omdat ik nog nooit in dit land ben geweest, maar ook omdat we met een bijzonder reisgezelschap gaan. We mogen namelijk mee met de familie van de beste vriendin van onze kleuter. Hoe bijzonder is dat? Ik vind het ook wel spannend hoor. Zo’n hele week in een huis met een ander gezin, dat je nog niet volledig kent. De moeder van het vriendinnetje ken ik inmiddels al aardig en wij kunnen het goed met elkaar vinden. We gaan er dus ook maar vanuit dat de papa’s ook wel kunnen optrekken met elkaar. (En als het niet klikt, boeken we volgende keer gewoon weer een lastminute!)

Dit gaan we bezoeken

Inmiddels ben ik wel alvast een beetje aan het inlezen over wat er te doen is in de buurt van waar wij zullen vertoeven in Portugal. Dat is nog best lastig, want we zitten er een weekje en er is verrassend veel te bezichtigen en te ondernemen. Er is bijvoorbeeld een oud kasteel dat als mustsee wordt betiteld (Castelo de Óbidos), maar er schijnt ook iets een van een feestdag te zijn in de periode dat wij er zitten. Dan is het leuk om naar de stad te gaan, heb ik begrepen. Het is een tripje terug naar de middeleeuwen. Terwijl de papa’s kunnen aanschouwen hoe de echte mannen destijds hun werk verrichten, kunnen de kinderen genieten van chocolade en sapjes. Voor de mama’s is er wijn in overvloed. Kortom, ik kijk er naar uit!

Dit gaan we eten

Naast de vele bezienswaardigheden ben ik uiteraard ook zeer nieuwsgierig naar de typisch Portugese hapjes. De chouriço kennen we allemaal natuurlijk al van de Spaanse variant chorizo, dus daar ga ik genoeg van eten. Wat ik ook zeker ga proberen is de Sopa alentejana, een broodsoep met knoflook, koriander, olijfolie en een gepocheerd ei. En als toetje neem ik dan de beroemde pastel de nata. Het water loopt me al uit de mond. Ik heb begrepen dat het eten in Portugal ook vooral uit vis bestaat en laat ik daar nou dol op zijn. Kortom, ik kan niet wachten tot de vakantie!!!

Heb jij nog tips voor bezienswaardigheden in de buurt van Barreiro of wat ik echt moet proeven qua eten als we daar zijn? Laat het me weten!