Als je net voor het eerst moeder bent geworden, heb je eigenlijk nog geen enkel benul van wat je nodig hebt voor de baby, wat handig is en wat gewoon zonde van je geld is om aan te schaffen. Naarmate de tijd verstrijkt, en wellicht het aantal kinderen toeneemt, weet je steeds beter wat echte musthaves zijn voor een ouder. In de tussentijd kan het ook nog zo zijn dat je toch al favoriete product, verbeterd wordt en daarmee richting perfectie gaat. Het klinkt vaag hè? Ik zal het wat meer uitleggen.

Mijn eerste luiertas

Toen Sanne net geboren was, had ik wel een hele bijzondere luiertas. Het begon met alleen een luieretui. Ik was in de veronderstelling dat, omdat ik borstvoeding gaf, ik niets meer mee hoefde te nemen dan schone luiers en luierdoekjes. Na de eerste overstroming wist ik wel beter. Bij mijn eerste echo had ik een geel tasje gekregen (met een lachende baby er op) wat gevuld was met proefmonstertjes. Dit tasje heeft lange tijd gefunctioneerd als mijn luiertas. Ik snapte ook werkelijk niet waarom andere mensen zo’n hip ding moesten hebben als een simpel tasje ook kon volstaan. Maar ik hoefde dan ook niet flesvoeding en dergelijke mee te nemen.

De tweede tas

Toen kwam Veerle. Ineens had ik twee kinderen in de luier inclusief overstromingen en moest ik dus meerdere kledingsetjes meenemen alsmede verschillende maten luiers en een enorme hoeveelheid doekjes. Dat paste allemaal niet in mijn gele tasje en zodoende ging ik overstag en gebruikte ik voor het eerst een echte luiertas. Ik begreep al snel waarom zoveel mensen het bij het eerste kind al kochten, want het was toch wel een gemakkelijk ding. Ik kon het aan de wagen hangen, er kon aardig veel in en als er een flesje of iets anders gelekt had was het snel schoongemaakt. Het enige nadeel was dat als ik iets kleins uit de tas nodig had, ik altijd een eeuwigheid aan het zoeken was. Zelfs het flesje kon miraculeus verdwijnen tussen de luiers en bergen kleding.

De enige echte PacaPod

Inmiddels zijn we bij baby drie, onze lieve Noor, aangekomen en ben ik een musthave luiertas tegengekomen. Ik kende de PacaPod echt totaal nog niet, maar het kwam van de Kleine Giraf dus moest het wel goed zijn. En inderdaad, ze hebben weer een toppertje gemaakt. Deze luiertas heeft namelijk twee tasjes in de tas zelf, waar je bijvoorbeeld je fles(voeding) kan bewaren of je luierbenodigdheden. Dit scheelt een hoop zoeken en stress (als de kleine het al uitgilt omdat het niet snel genoeg gaat en zij honger heeft). De tasjes kan je ook nog eens los aan je kinderwagen hangen voor als je niet de hele PacaPod mee wil nemen. Een ander zeer groot voordeel van de luiertas is, dat je het ook als rugzak kan gebruiken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kreeg altijd last van mijn schouder als ik te lang met de luiertas had rondgelopen. Door het als rugzak mee te nemen, kan ik het gewicht verdelen.  Verder biedt de PacaPod ongeloof veel opbergruimte met twee binnenvakken aan de voorkant en één grotere met rits (handig voor speeltjes en dergelijke). Aan de buitenkant zitten ook nog eens twee vakken om spul op te bergen waar je snel bij wil kunnen (speen!!!). En wat ook zeer belangrijk is, is dat het materiaal vuilwerend is. Met twee onhandige grote zussen is dat haast een must. Eigenlijk komt het er op neer dat mijn PacaPod van Kleine Giraf mega georganiseerd is. Nu ik zelf nog!

Moet je trouwens zien wat er allemaal gemakkelijk in kan waarbij je nog ruimte over hebt ook!

Voor meer andere tassen klik je hier.