Als ouder weet je het altijd beter dan wie dan ook. Je bent er heilig van overtuigd dat als fabrikanten van producten zo nu en dan met je in gesprek zouden gaan, er zoveel betere items op de markt gebracht zouden kunnen worden. Het is niet voor niets dat ouders soms zelf de stoute schoenen aantrekken en ze zich in de wondere wereld van babyproducten gaan begeven. Zo nu en dan komt er ook daadwerkelijk iets innovatiefs uit. Als ik mij bedenk hoeveel er de afgelopen zes jaar, sinds ik moeder ben, bij gekomen is ben ik wel eens verbaasd dat er elke keer weer wat nieuws verzonnen wordt. En soms is het gewoon een kwestie van een bestaand product verbeteren, zoals bijvoorbeeld Difrax heeft gedaan met haar drie standen speen.

De eerste keer door onnozele ouders

Bij onze oudste dochter hebben wij al een keer een drie standen speen geprobeerd, omdat iedereen in onze omgeving zei dat dat handig was. Ik vond het gewoonweg verschrikkelijk. Het leek echt geen meerwaarde te hebben ten opzichte van de reguliere speen en het was makkelijk een gaatje groter te prikken, dan de speen te veranderen. Maar ja, ik wist destijds ook niet dat als je de speen draaide de grootte van het gaatje veranderde. Ik gebruikte het als een normale fles zonder op de handige streepjes te letten. Tegen de tijd dat ik dat door had, hadden wij deze speen al niet meer nodig. (Iets met blond van binnen). Zo weet ik trouwens ook pas sinds kort, dat in de dopjes van de Difrax fles er maten staan vermeld om kleine hoeveelheden mee af te meten. Wist jij dat?

De 1-2-3 doseerfles van Difrax

Jarenlang hebben wij de driestandenspeen gewoon vermeden en met succes. Het is pas met onze jongste dat we uit pure noodzaak er weer op moesten vertrouwen. Zij dronk namelijk net tussen twee spenen in. Klinkt dat logisch? Simpel gezegd kwam het er op neer dat ze wel heel hard moest zuigen om haar melk uit de M speen te krijgen en dat ze bij de L speen zich voortdurend verslikte. We hadden dus een tussenspeen nodig en Difrax stelde ons de 1-2-3 doseerfles voor. Gelukkig wisten we nu dat we moesten draaien, dus begrepen we al snel de meerwaarde van de fles. Zo konden we rustig aan opbouwen naar de L speen. Voor dikkere voeding is het uiteraard ook heel handig, maar het is met name voor zeer praktisch geweest om de overstap van de M naar de L speen te versoepelen. Dit is ook wat ik wel vaker heb gehoord van ouders om mij heen. Neem het vooral mee als tip voor met je eigen kleintje. En Difrax blijft natuurlijk Difrax, dus kwaliteit is gegarandeerd!