Sinds kort kan ik mijzelf trotse eigenaar noemen van een zogeheten duowagen. Ik had nooit gedacht dat het nodig zou zijn, maar als je twee kleine kinderen hebt die niet zelfstandig kunnen lopen, dan moet je wel. Zo halverwege de zwangerschap ben ik dan ook begonnen met mijn zoektocht naar de perfecte duowagen, voor zo ver dat bestaat, en heb ik de ervaren mensen in mijn omgeving om hun mening gevraagd. Want als het om de dubbele wagen gaat, is er ook nog volop keuze en is een beslissing niet heel gemakkelijk. Gelukkig ontdekte ik het nieuwe merk Joovy met hun kinderwagen de Joovy Qool. En ik kan je zeggen: ideaal!!! Ik zal je vertellen waarom ik over deze duowagen zo enthousiast ben.

De Joovy Qool is superlicht en praktisch.

Mijn zus vertelde mij dat ze zich een breuk tilde aan haar duowagen en dat ze nog geen wagen was tegen gekomen waar dat niet bij gold. Maar ja, zij kende dit nieuwe merk nog niet. Met één hand til ik zo het onderstel op om in de achterbak te leggen. En omdat ik de zitjes niet naast elkaar maar boven elkaar heb, is deze ook nog van een praktisch formaat. Het past in ieder geval prima in mijn Peugeotje. Wat ik zelf echt heel fijn vind is, dat ik voor het eerst niet vloekend een onderstel probeerde in te klappen. Het is zo eenvoudig! Dat maakt het voor mij een stuk fijner om ermee op pad te gaan. Oké, de twee zitjes erbij passen niet helemaal in mijn kofferbak, maar daar is de achterbank weer geschikt voor. In de Zafira past het prima met vier kinderen erbij.

Bescherming tegen de zon

De kappen op de reiswieg en het zitje kan je heel gemakkelijk open en dicht klappen. Maar wat ik vooral een toegevoegde waarde vind, is dat deze ook goede bescherming tegen de zon bieden. Ze van materiaal gemaakt dat uvstraling tegen houdt. Wist je trouwens dat je dit soort eigenschappen ook meestal kunt terugvinden op het product? Er staan dan een symbool bij tot welke factor er bescherming geboden wordt. Het maximale is UV50+ en dit staat ook op de kappen van de Joovy Qool. Wel een fijn idee dat je kindje veilig beschermd is tegen de zon.

Het beste is de boodschappenmand

Eerlijk waar! Het allerfijnste aan de Joovy Qool is de enorme boodschappenmand onderop. Je zou er een kind in kwijt kunnen! (Wordt overigens wel afgeraden). Van de week heb ik er een AH kratje vol in vervoerd en nog kon ik mijn rugzak erbij kwijt. Ik kan je zeggen dat er geen enkele andere wagen is, duo of niet, die zo’n enorme boodschappenmand heeft. Alleen daarom al is de Joovy Qool echt een topper wat mij betreft.

Ideaal voor het grote gezin

Op dit moment heeft onze Joovy Qool een reiswieg voor de baby onderop en een zitje voor de peuter voorop. Je kan natuurlijk ook gewoon twee dezelfde op de wagen klikken. De adapters voor een extra set koop je er los bij voor nog geen drie tientjes. De zitjes zijn net iets meer dan €100, dus ook niet heel erg duur. Maar wat nou echt bijzonder is, is dat je een meerijdstoeltje voor een derde kindje op de wagen kan bevestigen. Super handig voor het grote(re) gezin.

Conclusie

Oké, zo’n duowagen is en blijft een enorm slagschip. Maar al met al vind ik de Joovy Qool wel echt enorm praktisch. Je moet gewoon even onthouden dat je iets langer bent dan bij een normale kinderwagen als je een bocht wil maken. Verder rijdt het bijzonder licht, misschien iets te zelfs, en draait het lekker mee. Ik verheug me er op over een paar maanden twee zitjes erop te hebben, zodat de zusjes naar elkaar kunnen kijken. Dat worden leuke wandelingen!!! Dus ja, ik vind de Joovy Qool een echte aanrader en al helemaal voor de relatief lage prijs. Mocht je dus op zoek zijn naar een duowagen, dan kan ik je deze van harte aanbevelen.

Lees ook: met Stokke Jetkids op reis