Ben je wel eens op een vliegvakantie met kleine kinderen geweest? En hoe is dat bevallen? Wij zijn al meerdere keren met het vliegtuig naar een verre bestemming (lees: Max vier uur vliegen) gevlogen en de ene keer ging het redelijk soepeltjes allemaal, maar soms was het een ware hel. Iets met een zeer opstandige peuter en een overstap. Daarom kopen we nu vliegtickets alleen maar voor vluchten overdag en rechtstreeks. Maar eerlijk is eerlijk, meestal verliep het gewoon rustig. Comfortabel kan ik het echter niet noemen. We hadden altijd wel een kind in de leeftijd van “geen eigen stoel” mee, dus dat betekende op schoot. En op de één of andere manier eindigde ik altijd met een extra passagier op mijn benen tijdens de vlucht. Soms onder het mom van borstvoeding en soms gewoon de behoefte aan mama. Nou houd ik zielsveel van mijn kinderen, maar vier uur lang op schoot is best pittig. Ook voor het kind overigens en al helemaal als het eigenlijk niet zo goed kan zitten. Deze meivakantie waren we dan ook echt oprecht blij dat we de Jetkids Bedbox van Stokke mee hadden.

Jetkids Bedbox is een bedje voor tijdens het vliegen

Op de heenweg waren er nog extra plekken in het vliegtuig, dus konden we gewoon een stoel confisqueren. Op de terugweg heeft manlief tijdelijk een kind op schoot gehad zodat diens stoel ook vrij kwam. Want we wisten al redelijk snel tijdens de vlucht hoe ontzettend relaxed de Jetkids van Stokke is voor zowel het kind als de ouders. Je kan namelijk van een vliegtuigstoel een bedje maken. Je zet de Jetkids bij de voeten, draait het deksel om en legt het matrasje erop. Op de randen van het matrasje bevestig je de steuntje op het klittenband en voilà, het bedje is klaar. Voor onze jongste was het echt een uitkomst. Zo kon ze heerlijk even haar armen en benen strekken en op haar gemakje wat spelen. En ze heeft natuurlijk heerlijk gedut. Al snel kwamen andere passagiers uit het vliegtuig even kijken naar dit handige product van Stokke. Er werden ook foto’s gemaakt van de koffer om door te kunnen sturen naar familie. Zelfs de stewardessen lieten weten het wel echt handig te vinden. Immers zijn er geen reiswiegjes op de korte vluchten. Door de Jetkids heb je die ook niet meer nodig.

Lees ook: chillen met je billen in de Hangloose

De koffer is ook nog eens praktisch

Naast het matrasje en de steuntjes is er nog genoeg ruimte in de Jetkids voor andere spulletjes. Ik had er een stuk of tien luiers ingedaan, wat reservekleding, een pak billendoekjes en vijf stuks speelgoed. En het paste allemaal prima. De koffer an sich is qua formaat geschikt om het vliegtuig mee in te nemen als handbagage (net zoals de Pockit + ALL TERRAIN van Cybex) Het past echter niet onder de stoel voor je, dus het moet bovenin tijdens het opstijgen en landen. Maar ach, dan heb je het ook toch nog niet nodig. Verder zitten er wieltjes onder, dus hoef je het niet te tillen maar kan je het gewoon meerollen. En als je kind geen zin meer in lopen heeft, kan hij er op zitten om meegetrokken te worden. Ik kan dus oprecht zeggen super blij te zijn met de Jetkids Bedbox van Stokke en kan het elke ouder aanbevelen die van plan is te gaan vliegen met een baby of (jonge) dreumes. Het is een investering, ik weet het, maar wat mij betreft is het het echt helemaal waard.

Voor meer informatie en de prijzen klik je hier.

Jetkids Bedbox van Stokke