Je hebt mensen die een enorm project maken van een kinderwagen kopen. Wij zijn in ieder geval niet dat soort mensen. Toen wij zwanger waren van de eerste zijn we op een dag naar Gouda gereden om Babypark in te duiken. Het idee was om wat maxi cosi’s te bekijken (en eventueel zelfs te kopen) en in ieder geval even naar de kinderwagens te loeren en ‘het parcours’ af te leggen waar iedereen het altijd over heeft. Wij wisten alleen niet dat je je ook moest aanmelden om geholpen te worden door iemand. Kortom wij stonden bij de maxi cosi’s te wachten en begrepen maar niet waarom er niemand naar ons toekwam. Na dit ongeveer 15 minuten te hebben volgehouden begon onze stemming langzaam richting het vriespunt te gaan. Deze winkel was niet voor ons gemaakt. We zijn weer naar huis gereden en besloten om nooit meer een stap in Babypark te zetten.

Uiteindelijk hebben wij een tweedehands kinderwagen gekocht via marktplaats. Op zich prima wagen, maar uiteindelijk merkten we wel dat we iets kritischer hadden mogen zijn toen we marktplaats aan het afzoeken waren. Zowel de voor als achterwielen moesten we vervangen. En een aantal andere zaken deden het ook niet meer helemaal zoals je wel verwacht bij een kinderwagen. Het lastige volgens mij met die dingen is dat iedereen wel een favoriet heeft, ze gruwelijk duur zijn en ze allemaal hun eigen voor en nadelen hebben.

De Thule Urban Glide 2

Voor de komst van onze zoon hebben wij de Thule Urban Glide 2 kinderwagen getest. Dit is een hele andere wagen dan degene die we al hadden. Hij oogt een stuk groter (oogt niet alleen, hij IS een stuk groter) en heeft maar 3 wielen in plaats van 4. Wij hebben onze kinderwagen altijd in de gang, dus schrokken even van het formaat (kunnen we straks onze deur nog wel uit of wordt dit voortaan geblokkeerd door het rode monster). Maar we zijn er zelfs op vooruitgegaan. Deze kinderwagen klap je namelijk wel heel erg makkelijk in. Zo makkelijk dat wij hem ingeklapt in de gang laten staan, en daardoor minder ruimte nodig hebben. Vrienden van ons hebben bij ooit hun kinderwagen er bij de tweede versneld uit gedaan en zijn toen overgestapt op de een inklapbuggy. In ons geval hoeven we daar in ieder geval niet meer bang voor te zijn met deze kinderwagen. Ook ideaal overigens als je ergens in een café of restaurant komt. Je kan veel makkelijker de kinderwagen kwijt.

Lees ook over de Thule Sleek kinderwagen

Onze dochter is steeds meer aan het kijken wat wij doen en dat wil ze dan ook. De kinderwagen duwen wil ze ook graag. Bij de oude wagen kan zij er alleen niet echt bij. Maar onze dochter heeft een eigen wil, dus als een ballerina staat zij dan op haar teentjes en kan ze net maar haar vingertopjes de wagen een duw geven. Die beweegt dan een millimeter… Als je haar wilt helpen is ze teleurgesteld en probeert ze je weg te duwen. Kortom als je veel tijd hebt en geen eind bestemming is dit een prima bezigheidstherapie. Helaas is dit niet vaak het geval als je met de kinderwagen op pad bent. Het leuke van de Thule kinderwagen is dat je de leuning in verschillende posities kan doen. Een standje voor mij (lekker hoog) en een standje voor onze peuter (lekker laag). Zij heeft meteen enthousiast geduwd en dit ging op haar normale peuter loop tempo. Ze vond het fantastisch. Lijkt me ideaal straks voor als er een baby is. Mag zij als grote zus haar broertje duwen. Ik verheug me nu al op de foto’s.

Heerlijk compact is de Thule Urban Glide 2

Een ander voordeel van de Thule is de regen- en zonnekap. Op de ene of andere manier vindt onze dochter het echt niet leuk als de kap omlaag gaat. Ook als dit haar beschermd tegen druppels. Ze wordt altijd boos en duwt het ding zo snel mogelijk weer omhoog. Haar nat laten regenen vind ik echter ook weer zo sneu. De Thule wagen is wat groter, en de kap is ook een stuk groter. De eerste keer dat we hem gingen testen regende het meteen. Wij deden de kap omlaag, even wat protest,  maar na een minuutje vond mevrouw het prima. Natuurlijk heb je nog steeds een regenbroek nodig, maar de rest bleef keurig droog. Ook heel handig als de zon fel schijnt!

Een fijne ervaring

En natuurlijk niet onbelangrijk is het rijplezier. Wij houden erg van wandelen en het liefste toch door iets ruwer terrein. Door de grote wielen werkt dat erg goed met deze wagen. Ook de vering is hartstikke fijn, waardoor onze dochter nog steeds comfortabel zit. De baby bassinet kunnen we er op klikken en deze is ook erg makkelijk op te vouwen en kleiner te maken. De wagen is ideaal om mee te hardlopen. Gezien mijn buikomvang heb ik dat nog even aan mij voorbij laten gaan, maar ik kan me voorstellen dat dat heerlijk rent.

Kortom , ik zie eigenlijk alleen maar voordelen van deze nieuwe wagen en wij zijn er heel erg bij mee! We kijken ernaar uit om straks met ons zoontje er mee op pad te gaan.

Geschreven door Liselot

Klik op Baby uitzet voor meer handige producten