Herinner je je nog dat ik vertelde over de nieuwe kinderwagen van Maxi-Cosi, de Nova? Inmiddels zijn we een paar maanden verder en kan ik je dus meer vertellen over de wagen in de praktijk. Heeft Maxi-Cosi haar beloftes waargemaakt en is de Nova een aanrader? Er waren drie punten waar ik nieuwsgierig naar was, namelijk het ergonomische aspect, het inklappen van de wagen en de vering en draaiing. Bij deze drie zal ik even puntsgewijs stil staan.

Ergonomisch

Of het helemaal comfortabel ligt, kan uiteindelijk alleen de baby zeggen. Het zou handig zijn als aan het gezicht de mate van comfort af te lezen was. Ik vermoed wel dat het lekker ligt, want zodra ik er mee rijd, valt de kleine in een diepe slaap.

Het inklappen

Je moest eens weten hoe vaak ik gevochten heb met “vreemde” kinderwagens om ze ingeklapt te krijgen. Dit was absoluut geen probleem met de Nova. Het is een kwestie van op de grijze knop drukken en heel soepel de wagen naar beneden toe bewegen. De wielen vouwen dan automatisch naar binnen. In deze compacte vorm past het dus ook gemakkelijk in de niet zo ruime kofferbak van een Volvo S60. Zelfs de opa en oma generatie spraken uit hoe gemakkelijk de Nova in te klappen was. Deze belofte is dan ook honderd procent waargemaakt.

De draaiing en vering

Volgens Maxi-Cosi is de Nova geschikt voor verschillende buiten terreinen. Nou, die uitdaging wilde ik wel aan gaan. Zo ging ik dus op pad met de kinderwagen en baby om zelf te ondervinden hoe het is om over zand en hobbelende stenen en zo te rijden. Mijn vermoedens werden wel enigszins bevestigd. Je hoort niet met een kinderwagen door de woestijn te trekken! Oké, de Nova bleef niet steken in het zand en met enige handigheid kwam je wel vooruit, maar wenselijk is het niet. Ik heb de test dan wel weer in het zachte zandbakzand uitgevoerd. Ik ga er dus eigenlijk vanuit dat het op het hardere zand op het strand wat makkelijker zal gaan. Op hobbelige en / of modderige wegen reed de wagen daarentegen weer als een zonnetje. Het is duidelijk dat het goed mee veert en dat er over het wielensysteem is nagedacht. Met één hand draaide ik namelijk zonder enige moeite de Nova om haar as. Absoluut een tien dus als het gaat om rijgemak (met uitzondering van in de zandbak).

Wat ik verder nog ondervonden heb, is dat de kap zeer goed beschermt bij barre weersomstandigheden. De kou en de wind worden goed tegengehouden, maar ook de regen komt niet de wagen in. En ja, we zijn overvallen door een fikse regenbui, dus deze test was uitgevoerd zonder dat we het eigenlijk van plan waren.

Al met al is de Nova wat mij betreft dus wel een kinderwagen om over naar huis te schrijven. Het is zeer gebruiksvriendelijk, rijdt goed en ziet er ook nog eens prachtig uit. Maxi-Cosi heeft zoals gewoonlijk weer een goed product afgeleverd.