Kleine meisjes worden groot! En in geval van baby’s betekent het dat ze steeds meer de wereld, hun omgeving dus, willen ontdekken. Dat kan natuurlijk niet als je in een bak ligt. Het moment was dus daar gekomen, dat onze kleine dame van reiswieg over ging naar een echt zitje op de duowagen van Joovy . Net zoals haar zus! Er ging een wereld voor haar open!

Twee zitjes op één wagen

Inmiddels waren we al redelijk gewend aan het vervoeren van twee kinderen met één kinderwagen. De lengte konden we al inmiddels inschatten en we hadden ook al ontdekt dat het soms praktischer is om de wagen in haar achteruit de stoep op of af te rijden. Trekken is af en toe handiger dan duwen namelijk. Ik verwachtte dus ook geen problemen met het tweede zitje erop. Niet wetende dat mijn dochter daar anders over dacht. In plaats van boven op had ik haar onderop geplaatst zodat ze als eerste alles zou zien. Ik had er alleen geen rekening mee gehouden, dat ze in haar enthousiasme nog wel eens haar benen uit zou steken. Je begrijpt het al: een enkele keer is ze tijdens een bocht tegen een paaltje aangekomen. Niet hard, maar wel iets om rekening mee te houden als er een overenthousiast kind voorop zit. Gewoon de bochten ook wat minder scherp nemen. Haar zusje bovenop is vooral vaak druk bezig met de speeltjes die aan haar zitje vast geklikt zijn.

joovy cool duowagen twee zitjes

Even wennen aan de standen

Je kan je kindjes zowel naar voren als naar achteren laten kijken op de duowagen van Joovy. Ze hoeven niet beiden persé dezelfde kant op te staan. Soms is het even puzzelen wat nou het meest praktisch is als één van de twee bijvoorbeeld een dutje moet doen. Het lijkt of de zitjes elkaar dan in de weg zitten. Maar met een beetje trial and error kom je eigenlijk altijd wel tot een juiste combinatie. Soms betekent het één van de twee even omdraaien, maar dat is het wel. Je hebt gewoon een beetje ruimtelijk inzicht nodig. De kinderen vinden het in ieder geval erg gezellig met elkaar op de wagen.

De hoogte van het bovenste zitje is ook iets dat ons erg aanspreekt. Het is namelijk op tafelniveau. Dat betekent dat het ideaal is om je kleine in eten te geven. En na een heerlijke maaltijd de kap erover heen, Dooky ervoor en tukken maar.

joovy cool duowagen twee zitjes

Conclusie

Het is weer even wennen aan het slagschip en de ruimte die het inneemt in de bochten. Net zoals de standen van de zitjes en hoe deze het meest praktisch zijn. Maar als je het eenmaal door hebt, is de duowagen van Joovy een prima vervoersmiddel voor twee kleine kinderen. En het allerbeste, waar ik nog steeds mega enthousiast over ben, is de ontzettend super fijne grote boodschappenmand onder op. Nu zo zonder reiswieg kan er nog meer in! Alleen al wat dat betreft zou je de Joovy Qool wel willen hebben.