Als het om herinneringen gaat, zijn er veel mooie manieren om deze te koesteren. Een eerste haarlok bijvoorbeeld is een stuk fijner om na jaren weer te zien dan een navelstrengklemmetje (al dan niet met een restje er in). En wat dacht je van een baby’s eerste-jaar-boek? Er zijn tal van moeders die braaf elk wissewasje van hun nieuwgeborene bijhouden voor als ze later groot zijn. Mijn lieve schoonmoeder bijvoorbeeld heeft ook het eerste jaar alles bijgehouden van haar kinderen. Mijn eigen moeder had wel een plakboek waar ze het een en ander in bewaarde, maar daar kwamen we alle vier in terecht. Bovendien waren het niet onze mijlpalen, die bijgehouden werden. Ik zelf lijk behoorlijk op mijn moeder. Tot op heden staat er niets op papier wat mijn kinderen aangaat anders dan mijn blog. Soms neem ik het mezelf voor om aan zo’n eerste-jaar-boek te beginnen, maar dan zie ik de hoeveelheid informatie dat ik bijhouden moet en dan haak ik weer af.

Het eerste jaar met Nijntje

Gelukkig ben ik niet de enige moeder die graag een boek zou willen bijhouden, maar nog niet het juiste boek gevonden had. Voor al deze dames heb ik goed nieuws, want ik heb het ideale baby’s eerste-jaars-boek gevonden! Mercis heeft namelijk een Nijntje Baby invulboekje uitgebracht dat perfect is voor kersverse moeders, die niet alleen maar bezig willen zijn met feitjes opschrijven. Zo kan je toch de bijzondere mijlpalen vastleggen zonder dat je er tegenop gaat zien. In dit vrolijke boekje start je met de eerste maand waarin je wekelijks de bijzonderheden opschrijft zoals “ben ik al buiten geweest?”. Daarna is het een kwestie van elke maand de momenten op papier te zetten. Verder zijn er een paar pagina’s met “mijn eerste…” waar je bijvoorbeeld verslag kan doen van het eerste tandje. Naar mijn mening is dit nieuwe invulboekje de leukste dat ik tot nu toe ben tegengekomen.

Kraambezoek met Nijntje

Ik denk dat iedereen wel bekend is met een kraambezoek boek. Het is een leuke manier om bij te houden wie jouw kleintje bewonderd hebben en een prachtige wens hebben opgeschreven. En in combinatie met het babyboek is het een leuke set om in huis te hebben.

Winactie

Ben jij ook zo fan van Nijntje? En ben je zwanger, net bevallen of ken jij iemand die dat is? Doe dan mee met deze winactie! Want ik mag zowel  baby’s eerste-jaar-boek als een kraambezoek-boek weggeven. Wil jij kans maken? Laat mij dan de bevallingsdatum of duedate weten en wellicht ontvang jij binnenkort deze set. Je kan meedoen tot en met 11 april en de winnaar maak ik bekend op Facebook. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).

Lees ook: mijn 9 maandenboek van Pauline Oud