Zodra je aan de wereld bekend hebt gemaakt, dat er een kleine spruit onderweg is, word je overspoeld met informatie. Niet alleen van de bedrijven waar je je uitgerekende datum aan doorgeeft, maar ook vrienden en familie willen graag al hun ervaringen en kennis met je delen. Als je dan ook nog eens over een negenmaandenbeurs loopt, zie je helemaal door de bomen het bos niet meer. Want van elk product bestaat niet één of twee, maar gewoon soms tientallen varianten. Welke is dan het beste?

Meestal is daar geen antwoord op te geven, want je kan er van uitgaan dat bijna alle producten voor het kleine grut kwalitatief goed zijn. Het verschil zit in de gebruikservaring van de ouders, maar ook zeker ook de voorkeuren van de kleine. Vooral het laatste kan heel erg verschillen per kind. Het heeft allemaal met de speen te maken, zeggen ze.

Inmiddels zijn we en proberen we echt uit de flessenfase te stappen. Alleen onze jongste denkt daar vaak nog anders over. Volgens mij vindt ze het wel makkelijk als ze op schoot kan liggen en ondertussen iemand anders de fles vast houdt voor haar. Het was natuurlijk zo dat ze het ook vrij lang niet zelf kon vasthouden vanwege het gewicht van de fles. En eerlijk is eerlijk, die dingen zijn ook best lastig vast te houden voor een baby.

Een praktische fles en drinkbeker

Afgelopen oktober kwam ik de oplossing voor ons meisje tegen, namelijk het merk Herobility. In het eerst dacht ik weer het zoveelste flesje of drinkbeker voor een kind. Waarom zou deze nou weer beter zijn dan al die anderen? Het was het praktische van de producten waar ik enthousiast van werd. En dan met name het combineren van de verschillende sets. Dat maakt Herobility echt uniek.

De Starterset

Je begint uiteraard met de starterset. Deze bestaat uit een flesje, een speen maat S (ideaal te combineren met borstvoeding) en een voedingspotje voor extra melkpoeder. Verder zit er een soort van mengdekseltje bij waardoor er minder lucht in de voeding en dus uiteindelijk ook de baby komt. Dat scheelt een hoop krampjes en hikjes. Wat ik zelf echt fijn vond, was dat je niet door een twee centimeter opening je melkpoeder hoeft te scheppen. Heel handig voor als je midden in de nacht een flesje moet maken.

De tuitbeker

Als je kleintje wat groter begint te worden, kan je gaan oefenen met een tuitbeker. Uiteraard kan Herobility daar ook in voorzien. Het voordeel van hun tuitbekers is, is dat ze vrij stabiel staan. Het heeft hele handige greepjes voor een kind om het vast te pakken. Deze kan je er af halen en aan je flesje uit het starterspakket vastmaken, waardoor er al eerder mee geoefend kan worden. Soms is namelijk de tuit op een tuitbeker nogal lastig voor een kleintje en door het overzetten van de handvatten op de speentjes kan er wel al gewend worden aan het vasthouden ervan.

De combinatie

Het uitruilen is wel echt een heel groot pluspunt van de fles en drinkbeker van Herobility. Alle onderdelen passen op beide producten. Je hoeft dus niet meerdere drinkunits mee te nemen als je deur uit gaat. Gewoon één fles of beker met de speen en tuitdeksel en je bent klaar. En ze komen in heel veel verschillende leuke kleurtjes, dus je kan ook daar in mixen. Gezien alles wat ik genoemd heb, is het ook niet verwonderlijk dat ze in 2018 genomineerd waren voor de Baby Innovation Award.