TOP
https://meervanmir.eu/review-boerderijchipjes-zoutjes-borrelen-duurzaam-biologisch/
Alles voor het dagelijks leven

“De lekkerste chipjes zijn de Boerderijchipjes”

Vorige week is er een droom voor mij en meisjes uitgekomen. We mochten namelijk een bezoekje brengen aan een chipjesboerderij. Super leuk om eens wat meer te horen over dit heerlijke zoutje en natuurlijk om ook eens een chipjesproeverij te mogen meemaken. Het was een echt Walhalla voor de meisjes gezien de hoeveelheid chipjes die ze naar binnen hebben gewerkt op een middag. Maar we gingen natuurlijk niet naar een groot bekend commercieel merk. Nee, we gingen naar een echte ambachtelijke chipjesboerderij.

Wat maakt de Boerderijchipjes zo bijzonder?

Als echte chips-a-holic heb ik natuurlijk veel ervaringen en ben ik zeer kritisch. Wat kon er nou zo bijzonder zijn aan deze chipjes met de naam Boerderijchips? Ik bedoel, hoe moeilijk is dat nou? Men neme een aardappel, wast het, schilt het en snijdt in stukjes om vervolgens in olie op 180 graden te frituren en daarna wat zout over heen te kieperen. Kind kan de was doen toch? Nou, nee dus. Het verschil begint al bij de aardappel. Wist je bijvoorbeeld dat veel van de grotere merken chipjes maakt uit aardappelpuree? Tot voor kort wist ik dat ook niet. De Boerderijchipjes worden gemaakt uit hele ongeschilde aardappelen. Ja, je leest het goed. Ongeschilde aardappelen! Zo behoud je de echte pure smaak, hetgeen vaak verloren gaat als je het eerst schilt. Het pure volgt ook het feit dat er verder niets meer aan toegevoegd wordt dan wat kruiden. Er zitten dus geen nare E nummers of iets dergelijks in. Dat zijn dus al drie opmerkelijke verschillen tussen de Boerderijchips en de grote merken. Het maakt de chipjes zo lekker, dat er zelfs special editions gemaakt zijn op het verzoek van andere partijen (Heineken, Italiaanse truffelboer, KLM).

Ook nog eens duurzaam

Het zijn niet alleen de chipjes zelf die bijzonder zijn. Het is eigenlijk het hele proces er om heen, dat ik zeer opmerkelijk vind. Doordat de zakjes bijvoorbeeld geen zilveren folie van binnen hebben, zijn ze recyclebaar. Maar ook de olie, de niet geselecteerde aardappelen en de “foute” chipjes vinden allemaal een duurzame eindbestemming. Van voedsel voor de koeien tot verwarming in huis, alles wordt opnieuw gebruikt. Ook dat maakt de Boerderijchipjes zo bijzonder.

Een bezoek aan de chipjesboerderij

Vorige week mochten de meiden en ik zelf ervaren hoe het is om chipjes te maken en gingen we de “fabriek” in. Als eerste mochten ze hun eigen aardappel schoon boenen wat met uiterste concentratie gedaan werd. Vervolgens werd het op de band gelegd en verdween de aardappel naar de volgende hal. Daar werd het in stukjes gesneden en in de hete olie gebakken en gekruid. Ongeveer een minuut later zitten de chipjes al in een gesealde zak. Hoe bedoel je super vers!!! De meiden vonden het fantastisch om te mogen aanschouwen. Niet alleen de enorme hoeveelheid chipjes waren geweldig, maar ook de speciale pakken die ze aan moesten om de fabriek te mogen betreden. En als kers op de taart kregen ze ook nog allebei een zak chips met hun eigen naam er op! Ik heb de dames moeten beloven dat ik het niet stiekem zou opeten. So far so good.

Het was echt heel bijzonder om eens mee te mogen kijken in het chipjes-maken-proces. Dat de kinderen het ook zo hebben ervaren bleek wel uit het feit dat ze het proces ’s-avonds tot in details konden navertellen aan hun papa. Aardappelen zijn nog nooit zo bijzonder geweest. En wat natuurlijk ook zeer belangrijk is is dat het gewoon echt heel erge lekkere chipjes zijn! En soort van gezond.

Probeer ze zelf ook eens!

Uiteraard geloven je mij gelijk als ik zeg dat de Boerderijchips echt een aanrader zijn. Maar mocht je nog twijfelen, probeer ze dan gewoon zelf eens. Je vindt de zakken in de schappen van de Jumbo. Maar dan niet bij de chipjes, maar bij de aardappelen. Of je doet mee met de leuke winactie van vandaag. Ik geef namelijk een doos Boerderijchips weg. Daar zitten drie zakken in, namelijk Zeezout (mijn overduidelijke favoriet), paprika en ribbel. Wil je kans maken op de chipjes? Vertel mij dan jouw favoriet! Meedoen kan tot en met 7 november. Succes!

https://meervanmir.eu/review-boerderijchipjes-zoutjes-borrelen-duurzaam-biologisch/

«

»

25 COMMENTS
 • elisabeth maria martina

  2 jaar ago

  favoriet is zeezout op de voet gevolgd door ribbel
  lijkt me heerlijk als ik bij tijdens een mooi film aan zo’n heerlijk chippie knibbel
  verras me maar met zo’n heerlijk exemplaar #duimenmaar

 • Milou

  2 jaar ago

  Mijn favoriet is zeezout.. maar tegen paprika zeg ik ook geen nee. Mmmm!!

 • Corinne

  2 jaar ago

  Paprika is hier favoriet.

 • Corinne

  2 jaar ago

  Wat een heerlijke foto’s!! Mijn favo is zeezout, dat gaat er altijd wel in jammie

 • Manon

  2 jaar ago

  Ribbel, jummie! (gaat nu op zoek naar die zak uit het winkelwagentje van vanmiddag)

 • Linda Smeets

  2 jaar ago

  Wat een leuk artikel! Ik ben nu reuze benieuwd naar de smaak van deze, zoals ik heb gelezen,(h)eerlijke chips geworden.
  Ik vind naturel zowel paprika chipjes heerlijk.
  Kortom, ik doe graag mee.

 • Nele

  2 jaar ago

  Een lekker chipje kan er altijd wel in, ribbel is mijn favoriet. Yummie

 • Miriam Goossen

  2 jaar ago

  Favoriet van mijn partner in crime in Paprika en zelf ben ik gek op de zeezout… en dan zijn we beiden benieuwd naar het ribbeltje (die hebben we zelf ook wel voldoende). Wij duimen voor deze lekkernij

 • Anita H.

  2 jaar ago

  Naturel ribbelchips is normaal gesproken mijn favoriet.

 • Marian zw

  2 jaar ago

  Oh lekker zeezout voor mezelf en paprika voor de kids! Echte verwennerij, wij loten graag mee

 • Marian B

  2 jaar ago

  Dat ziet er leuk en gezellig uit. Wij zijn echte chipsliefhebbers en wel nieuwsgierig naar boerderijchippies. Paprika is mijn favoriete smaak en ribbelchips doet het hier ook altijd goed!

 • Liesbeth

  2 jaar ago

  Ribbel!!! Mmmmm… die kraken zo lekker!

 • Sandy van der Kolk

  2 jaar ago

  Zelf ga ik altijd voor naturel, blijft toch mijn favoriet, maar met de andere smaken eet ik net zo vrolijk mee 🙂

 • Liesbeth Barto

  2 jaar ago

  Oh wat een leuke dag was dat! Mijn voorkeur gaat uit naar de paprika variant van deze (h)eerlijke chips

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Chipjes eten, kraken zo lekker.
  Mijn favoriete smaak is Bolognese.
  Die vind ik tot nu toe de allerlekkerste
  Ben heel benieuwd naar deze Boerderijchipjes en hoe die smaken.
  Ik heb geen facebook, maar volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Stella

  2 jaar ago

  Hier nog meer fans van zeezout! Een bezoekje aan die boerderij lijkt ons ook wel wat!

 • Marloes Frijters

  2 jaar ago

  Zeezout! Die vind ik zo ontzettend lekker. De andere smaken ook, maar deze steekt er echt bovenuit!

 • Wendy

  2 jaar ago

  Waaauuuww zou de zeezout heel graag een keer met de kids willen uitproberen dat lijkt ons heerlijk leuk uitje ook

 • Jolanda

  2 jaar ago

  Oh wat leuk om het maken van zo’n product van dichtbij te zien. Wij houden hier veel van chips, vooral van paprika. Doe graag mee met de winactie.

 • Els Timmers

  2 jaar ago

  Zeezout is ook hier de favoriet, zowel die van mij als van mijn zoontje.

 • Marijke de Meijer

  2 jaar ago

  Ik hou van ribbelchips en zeezout.. zou een mooie combi zijn! Maar eigenlijk is alle chips lekker 😉 Wat een leuke foto’s van de chipsboerderij. Leuk uitje!

 • Joke Somers

  2 jaar ago

  Zeezout! Maar ik smul van ze allemaal. Het enige wat jammer is is dat ze altijd zo snel op zijn! 😀

 • Monica Peeters

  2 jaar ago

  Heerlijk en chippie die me niet zo’n schuldgevoel geeft ” gezonde chips ” ik hou er van!
  Zeezout is dan toch wel mijn favoriet

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Wordt Boerderij Chips echt gebakken op de Boerderij? Bloggers zochten het uit. - Boerderij Chips on oktober 31, 2018
 • Pingback: Geen snacks meer. Wat is het effect na vier weken? - MeerVanMir on oktober 31, 2018
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  Welke momenten zal ik aan de muur hangen en hoe?

  Zal ik je één van mijn guilty pleasures vertellen? Ik ...

  Close