Begin dit jaar heb ik mijn goede voornemens gedeeld met je wat betreft mijn grote afvalplan. Ik heb je alleen nog niet verteld hoe mijn lijf zich zo gevormd heeft. Vandaag biecht ik het eerlijk op en vertel ik je ook hoe het tot nu toe gaat met mijn goede voornemens.

Ik ben dus aangekomen op een gewicht waar ik echt niet blij van word. Iedereen heeft wel een bepaald getal waar je niet boven wil komen qua kilo’s en ik ben dus aan de verkeerde kant van mijn getal beland. Een dieptepunt voor mijn gevoel. En hoe dat kwam? Puur vreterij en geen flikker meer uitvoeren. Deze combinatie is echt killing voor bijna elk lichaam. Dat moest dus drastisch veranderen. Ik had mezelf erop betrapt dat in de laatste weken van vorig jaar er bijna elke avond een zak chips verorberd werd. Nou denk je, dat valt wel mee. Maar ik bedoel dus in in mijn eentje! Ik hield dan ook enorm veel vocht vast. Met manlief heb ik daarom de afspraak gemaakt dat het niet meer in huis komt. Het verstoppen voor mij had namelijk geen enkele zin, want ik zocht gerust het hele huis af naar wat versnaperingen. Gewoon niet meer in huis hebben werkt het beste.

Inmiddels ben ik bijna twee weken chipsvrij en ik merk hoe erg het voor mij is geweest. Niet alleen had ik enorme cravings de eerste dagen, maar ik heb werkelijk nu al bijna twee weken lang een extreem hongergevoel elke avond. Niet normaal meer! Mijn lichaam mist gewoon ineens een hele maaltijd geloof ik. Nooit gedacht dat ik zo afhankelijk was van die heerlijke zoutjes. Naast het lichamelijke moet ik ook nog wel afkicken van de geestelijke gewoonte. Ik mis mijn snackjes bij de film en troost mezelf nu met een kopje thee. Gelukkig doet manlief gezellig mee.

Maar wat is nou het resultaat? Puur door de snackjes te laten staan ben ik al twee kilo kwijt in nog geen twee weken. Mijn huid lijkt ook al significant beter en mijn ergste cravings lijken minder te worden. Hoe moeilijk ik het afscheid van mijn chipjes ook vind, voorlopig komt het niet meer in huis. Pas als ik mezelf weer onder controle heb en niet meer zo hongerig ben elke avond, wil ik wel weer een zakje halen. Ik denk dat dat nog even duurt.

Uiteraard ben ik ook weer aan het sporten gegaan, op de fiets naar het werk en drink ik veel water. Dit helpt allemaal mee voor het kilo’s kwijt raken. Binnenkort ga ik ook weer starten met het intermittent fasting. Kortom, het is een continuerend verhaal en ik hoop dat je gezellig met mij mee doet de komende tijd zodat we strak (ahum) de zomer zullen ingaan!