Inmiddels ken je mij vast wel een beetje en weet je dat ik gek ben op de koffie van De Koffiejongens. Maar wist je ook dat ik in de ochtend echt verlang naar een kopje koffie? Maar ook dat ik wat betreft het bruine spul bijzonder kritisch ben? Nee, kieskeurig is een beter woord ervoor. Daarom hebben wij twee koffiezetapparaten op ons aanrecht staan. Eentje voor mij en eentje voor manlief. Want waar ik het vroeger prima dronk, vind ik tegenwoordig filterkoffie gewoon niet lekker meer. Tenzij het verwerkt is in een cappuccino, maar anders sla ik het liever over. Wat ik dan wel drink? Nespresso! en De Koffiejongens.

Maar omdat ik de cupjes mega duur vind en ze ook nog eens belastend zijn voor het milieu (je kan ze recyclen, dat weet ik, maar vind het zo’n gedoe), ben ik een tijd geleden op zoek gegaan naar een alternatieve variant. Via een gesponsord bericht op Instagram werd ik in maart 2020 geattendeerd op de koffiecupjes van De Koffiejongens. Sindsdien ben ik een trouwe afnemer.

de koffiejongens espresso

Wie zijn De Koffiejongens?

Kort gezegd zijn De Koffiejongens een website waar je koffiecupjes in formaat Nespresso bestellen kan. Maar zo is het echt heel miniem gezegd hoor, want eigenlijk is het veel meer. De cupjes zijn namelijk 100% biologisch afbreekbaar. Ze mogen dus gewoon bij het GFT afval! Daar lost de cup op en wordt het omgezet in compost.

Dus elk kopje koffie dat je drinkt, is daarmee eigenlijk soort van goed voor het milieu. De cupjes worden namelijk gemaakt van suikerriet & mais. Over de koffie is ook nagedacht, want deze komt van koffieboeren die werken onder goede en duurzame omstandigheden. Het is UTZ gecertificeerde koffie, dus eerlijk tot stand gekomen. Dan smaakt je bakkie toch net wat extra lekker!

Wat houdt het in?

De Koffiejongens is eigenlijk een abonnement op koffiecupjes. De eerste keer dat ik dat las, schrok ik er wel van. Ik had zo geen zin om vast te zitten aan een periodieke levering van cupjes! In de praktijk viel het mij alleszins mee. Je moet gewoon even bedenken hoeveel cupjes je drinkt op een dag en hoe vaak je iets geleverd wil hebben.

In mijn geval kwam ik met twee bakkies per dag gemiddeld uit op een levering van 60 cupjes per vier weken. Was ik er sneller doorheen? Dan vervroegde ik de eerstvolgende leveringsdatum gewoon. Je minimale afname is altijd 60 cupjes, maar die mag je ook gewoon per kwartaal laten leveren. Dat zou dan neerkomen op twee van de drie dagen éé bakkie doen. Moet lukken toch?

Qua smaken ben ik vooral fan van Espresso en Ristretto. Als je alleen de echte Nespresso drinkt, vind je dit wellicht wat flauwtjes. Aldus, mijn zus en ook de man van mijn hulp. Als je sowieso al andere merken gebruikt, dan ga je de cupjes van De Koffiejongens zeker waarderen. Ik drink oprecht niets anders meer. De smaak is gewoon top en het concept van het duurzame was voor mij helemaal doorslaggevend destijds. Al ruim een jaar ben ik dus uitermate tevreden met mijn abonnement op koffiecupjes. Ik zou zeggen, probeer het vooral gewoon zelf ook een keer!

En met de code MEERVANMIR betaal je voor een xl abonnement van 60 koffiecups de eerste keer niet €17,95 maar €11,95! Dus wat houd je nog tegen?

de koffiejongens koffie cupjes