Ready 2 Robot, de jongensvariant voor de onder meisjes zo favoriete bal. Of zo als Bram zegt, een groot surprise ei.

Gezien op televisie

Ik kende de ready 2 robot nog niet maar Bram wist me te vertellen dat hij het op de reclame op televisie al had gezien en dat het heel cool was. Vol enthousiasme werd de ready 2 robot bal dan ook uitgepakt. Dit was echter nog niet zo eenvoudig. Toch hoefde mama niet te helpen, want hij was al 4 jaar, dus kon hij het prima zelf. Eenmaal uitgepakt bleek dat hij er nog niet was. De bal bleek namelijk meerdere lagen te hebben en in elke laag zaten zakjes met inhoud, elke laag een ander kleur zakje. Alle lagen werden zorgvuldig leeggehaald en de zakjes werden op kleur apart gelegd. Vervolgens was het tijd om de zakjes leeg te halen en de inhoud in elkaar te zetten. Want, zo ziet ik mij door onze zoon vertellen, de inhoud werd dan een robot.

De verrassing van de ready 2 robot

Heel geconcentreerd werd hier dan ook mee begonnen en ik moet zeggen, onze vierjarige had dit vrij vlot voor elkaar. Maar waar was nu het poppetje. De ready 2 robot bal werd nog en keer helemaal bekeken en uit elkaar gehaald en toen bleek onderin nog een koker te zitten die je eruit kon duwen. Enigszins ongeduldig werd de koker eruit gehaald en open gemaakt. En ja, daar was dan het poppetje, dat je in de robot kon zetten. Echter deze had je er niet zomaar uit. De koker zat namelijk vol met slijm. Om dus het poppetje te bevrijden, moest er met slijm gekliederd worden. Dat was toch wel echt een hele coole verassing.

Toen het woordje slijm viel, was ook meteen de aandacht van onze dochter Lieke gewekt. Misschien was het toch wel een leuk iets die ready 2 robot. Samen hebben ze dan ook het poppetje uit het slijm bevrijd, om vervolgens eerst even met het slijm verder te spelen en daarin het poppetje in de robot te plaatsen en mee te spelen. Ook werd even gekeken welke robot zij nu hadden.

En samen worden ze één!

Bij de beschrijving wordt namelijk een overzicht van alle verschillende robots gegeven. Uit het overzicht maakten de kids dan ook op dat zij nu Interface hadden gekregen. In totaal zijn er 18 verschillende robots en 16 verschillende piloten ( de kleine poppetjes) die verzameld kunnen worden en die dan tegen elkaar kunnen vechten of een team kunnen vormen. De bal is volgens Bram het huis van de robot. Naast dat je kind het dus als een huis zou kunnen gebruiken om de robot in te bewaren, kun je de bal ook koppelen aan de andere ballen. Handig bedacht omdat het toch vaak wat kleiner materiaal is dat snel zoek kan raken. Zou kun je alles op 1 plek verzamelen. En bij het bekijken van het overzicht werd ook ontdekt dat er ook een paar piloten zijn die oplichten. Hiervoor moet je de piloot in de robot plaatsen en vervolgens 1-0 seconden omlaag drukken. Daarna ligt hij op. Een eigenschap die het bij de kids goed doet en net even iets extra’s geeft aan het poppetje.

Wat vindt de mama ervan?

Hoewel deze mama de fascinatie van kinderen voor dergelijke ballen eigenlijk niet echt goed begrijpt, moet ik zeggen dat de ready 2 robot dit wel enigszins heeft bijgesteld. Het slijm in de koker geeft een extra verrassing, wat ervoor zorgt dat het idee van een surprise bal goed geslaagd is. Dat je de verschillende robots vervolgens ook aan elkaar kan koppelen en daarmee echt een battle kan na spelen, zorgt ervoor dat het ook de interesse van onze zoon blijft houden. Deze mama heeft er dan ook een idee voor een schoencadeautje bij.

Geschreven door Jenneke

Lees ook: L.O.L. Surprise Jewellery, Make-Up en Stationairy