Slijm, slijm en nog eens slijm. Het is één van de trends van dit jaar en het staat bij heel veel kinderen hoog op het verlanglijstje. En dan komt het ook nog eens in heel veel verschillende variaties. Natuurlijk is de Poopsie variant met stip de beste slijm maker  aller tijden. Het is immers niet voor niets genomineerd geweest voor speelgoed van het jaar. Toch? En wat is er dan leuker om daar een mega pakket van te maken! Het heet de Poopsie Slime Surprise Super Pooey Puitton en er zit net zoveel slijm goedjes in als het de enorm lange benaming heeft. Lotte en Maud wilden het wel voor mij uitproberen.

Nog meer slijm met Crazy Aaron’s putty.

Slijm maken is leuk (alleen niet voor mama)

Zoals heel veel kinderen vinden ook Lotte en Maud het superleuk om slijm te maken. Meestal wordt het gemaakt met lijm, scheerschuim,  lenzenvloeistof en baking soda. De keren dat de dames dat thuis maakten, werd het één grote knoeiboel en vaak mislukte het ook nog eens.  Sinds er een paar handdoeken en kledingstukken verpest zijn door het zelfgemaakte slijm, heb ik verboden om thuis nog slijm te maken. (ja, loedermoeder van het jaar) Klinkt misschien heel streng, maar ik had gewoon echt genoeg van die bende. Maud heeft daarna nog 1 poging gewaagd, maar dat heeft ze moeten bekopen. Ze mocht een week niet op de iPad. Daarna heeft ze eieren voor haar geld gekozen en geen slijm meer gemaakt. Tot nu! We kregen namelijk de kans om zelf slijm te maken met speciaal slijmpoeder van Poopsie.

De inhoud van de Pooey Puitton

We kregen een mooie grote koffer in de vorm van een drol met een schattig gezichtje erop. De koffer zat vol met allerlei flesjes met verschillende kleurtjes, flesjes met een speciale geur om toe te voegen aan het slijm, verschillende soorten glitters en doosjes om het slijm in te bewaren.  En er zat ook nog een sleutelhanger in de koffer. Die kan open en daar kan je ook weer slijm in bewaren. Er zat ook een maatbekertje bij waarmee je het water kan afmeten dat je moet gebruiken om het slijm te maken.

Zo maak je slijm

Je begint met het water en de geurdruppels samen te voegen. Daarna komt de kleur erbij (eenhoornvoer noemen ze het). Dat doe je allemaal samen in het bekertje en dan moet je een minuutje schudden. Goed voor de armspieren. Na ongeveer een kwartier zou het al slijm moeten zijn, maar bij ons duurde het wat langer. Het schijnt te maken kunnen hebben met de warmte van het water, maar dat hebben we niet uitgeprobeerd. Na ongeveer een half uur was het dik genoeg om het uit de beker te kunnen galen . En toen konden de glitters toegevoegd worden. Lotte en Maud vonden dat het slijm lekker voelde en supermooi eruit zag! En ze konden gelijk verder met het maken van nog meer kleuren slijm! In totaal zijn er 12 verschillende kleuren, alle kleuren van de regenboog, dus de meiden hebben er echt een poos plezier van. De doosjes die erbij zitten, sluiten ook goed, zodat het slijm mooi blijft en niet uitdroogt. En alles is netjes opgeruimd in 1 mooie koffer. Ideaal! Deze mama vindt dit soort slijm prima.

Review geschreven door Lieke

Winactie

Ben je net zoals Lieke een moeder die het zelf slijm maken wel een beetje bui is en gewoon een goed pakket wil ontvangen? Laat het mij dan weten in een reactie en wellicht ontvang je binnenkort de Poopsie Slime Surprise Super Pooey Puitton. Ja, nog steeds een mond vol. Ik zou het fijn vinden als je ook iemand nog tagt in je reactie.