Had ik al eens verteld hoe dol ik ben op gadgets? Ik houd van nieuwe hebbedingetjes en al helemaal als het ook nog eens elektronisch is. Toen mij dus werd aangeboden door WowWee om hun Robosapien X Chrome aan een review te onderwerpen moest ik wel ja zeggen. Zo’n kans kon ik uiteraard niet voorbij laten gaan!

De Robosapien X Chrome

Robosapien X doet mij qua uiterlijk een beetje denken aan een mix van een Neanderthaler en een Storm Trooper. Het heeft wel echt de vertoning van een robot met al die knopjes en draadjes aan het lichaam. Het maakte wel een echt stoere indruk daardoor en ik kan me voorstellen dat het voor ieder jongetje een droom is die uit komt.

Achter op de schouder zit de knop om de robot te laten ontwaken. Net zoals bij de mens gaat dit gepaard met het strekken van de armen, wat bewegingen met de heupen en een uch uch geluid uit de keel. Echt alsof hij uit een diepe slaap ontwaakt! Om verder te kunnen spelen heb je vervolgens de afstandsbediening nodig.

Photo Thinkgeek.com

Zoveel mogelijkheden

Zoals je ziet zitten er behoorlijk wat knopjes op de afstandsbediening. Elk knopje heeft ook nog eens drie verschillende functies. In totaal kan je met de afstandsbediening Robosapiens X maar liefst 67 bewegingen of geluiden laten uitvoeren! De bovenste knopjes hebben effect op de armen en het middengedeelte is voor het voetenwerk. Met de onderste knopjes kan je zelf functies creëren. Als je een commando geeft is het handig om op het hoofd van de robot te richten aangezien daar de infra rood ontvanger zit. Mocht je de afstandsbediening maar niets vinden is er ook de mogelijkheid een app te downloaden om de robot te laten bewegen.

In de hiel en in de lange vingers zitten interactieve sensoren. Als de robot slaap kan je deze aanraken en dan ontwaakt hij weer. Oh ja, dan is het misschien ook wel handig om te weten dat als er niet met de Robosapiens X gespeeld wordt hij na twee minuten in slaap valt. Als hij al twee uur slaapt schakelt hij zichzelf vervolgens uit. Als hij niet slaapt kan hij ook pijn ervaren als er gedrukt wordt op de sensoren.

 Mijn favorieten

Het is heel raar, maar ik vind het fluitje van de Robosapiens zo grappig. Als vrouw blijf je toch altijd gevoelig voor dit soort fluitjes. Ook was ik erg gecharmeerd van het dansje alhoewel hij daar wel nog wat op moet oefenen ;-). Het is en blijft een robot en juist dat vind ik zo leuk aan de Robosapiens X Chrome van WowWee. Het is gewoon echt een robot in doen en laten. (Ook al laat hij winden en kan hij boeren.) Zelfs de bewegingen klinken als de eerste Terminator.

Meer informatie

Aangezien de Robosapiens X Chrome van WowWee wel meer dan 10.000 verschillende bewegingen kan maken is het handig om te weten waar je eventueel voor extra tips en tricks naar toe kan gaan. Gelukkig is in de huidige wereld van social media het allemaal makkelijk te vinden, maar om het nog gemakkelijker voor je te maken heb je hierbij de linkjes naar WowWee:  Facebook, Twitter, Instagram en Youtube.