Van de klei voor de kleine kindjes stap ik vandaag over naar de klei voor grotere kinderen. Hasbro heeft namelijk ook voor de basisschool kinderen leuke klei producten op de markt gebracht. Onder de naam DohVinci zijn er al inmiddels meerdere producten op de markt gebracht. Stuk voor stuk zijn ze bedoeld om de creativiteit van de kinderen te stimuleren en ook soms met een nuttig tintje. Zo ook de juwelenbox van DohVinci.

De juwelenbox

Als je net zo’n meisje-meisje als ik als dochter heb, dan herken je vast ook wel het sieradenprobleem. Sanne is namelijk dol op kettinkjes en haarelastiekjes en speldjes en dergelijke. Het nadeel van haar verzamelhobby is dat het ook overal rondslingert. Voorlopig hebben we dit “probleem” opgelost door een schoenendoos tot sieradenkist om te toveren. Maar als ze wat groter was geweest had ze, net zoals haar grotere nicht Julia, een echte juwelenbox gekregen om helemaal naar eigen smaak te versieren. Gewapend met een styler en maar liefst zes verschillende pops (glitterklei) heeft zij haar creativiteit los gelaten op de sieradendoos. Veel geduld en precisie werk later en de juwelenbox was af. Eerst nog even een dag laten drogen en het was eindelijk gereed voor gebruik. En dan komt de volgende leuke bezigheid, namelijk alle spulletjes opbergen in de vele vakjes, die de doos kent. Alle oorbelletjes, kettinkjes en andere sieraden hebben een eigen plekje gekregen en nog was er genoeg ruimte voor andere kleine dingetjes. De juwelenbox kent immers twee etages, dus dit biedt veel opbergruimte.

De moeite waard dus?

Ja! Het is heerlijk, als alle speldjes en elastiekjes en kettinkjes een vaste plek krijgen. Het is ontzettend leuk dat elk meisje een eigen unieke juwelenbox kan creëren en er vervolgens haar spulletjes in kwijt kan. Net zoals mama! Een prima cadeau dus voor een meisje vanaf zes jaar.

Kan je niet wachten? De DohVinci juwelenbox is onder andere hier te koop.