Als ik ergens dol op ben, is het wel badderen. Al van kinds af aan kan ik uren in bad liggen, af en toe met warm water bijvullend. Tegenwoordig geniet ik dan van een boek of een filmpje op mijn telefoon. Vroeger ging ik het liefst met mijn broertje en zussen in bad en speelden we badspeeltjes. Niet de reguliere badspeeltjes hoor. We hebben bijvoorbeeld vaak ons Playmobiel in bad genomen net zoals de oude Barbies van onze moeder. Niet die van ons zelf! We hadden namelijk ontdekt dat als de haren van de Barbie nat werden, ze voorgoed overeind bleven staan. Althans, dat was zo gebeurd met die van onze moeder. We hebben het natuurlijk niet geprobeerd met onze eigen poppen. En tot op de dag van vandaag durf ik het gewoon ook niet er op te wagen. Dus mijn meisjes mogen hun Barbies ook niet mee in bad. Ik heb gewoon gezegd dat ze niet kan zwemmen.

Een pop voor in bad

Wie natuurlijk wel kan zwemmen is Ariël de Zeemeermin. Zij is geboren in en voor het water. En ook nog eens prinses met mooie lange haren! Dat klinkt als een ideale pop voor in bad. Gelukkig dachten ze daar bij Hasbro ook zo over en is de zwemmende Ariël pop uitgebracht. Eindelijk eens een echte dame voor tijdens het badderen en in het formaatje van de hierboven genoemde blondine. En wat nog leuker is is dat ze het ook gewoon nog eens helemaal zelf doet! Het zwemmen dan. Al nieuwsgierig? Wij, als in mijn dochters, hebben de prinses van de zee mee in bad genomen en hebben zelf ervaren of ze de belofte waar maakt.

https://meervanmir.eu/review-hasbro-een-zwemmende-ariel-voor-in-bad/

De doop van zwemmende Ariël 

Ariël werd vol verwachting met een grote plons in het water geworpen. Maar ze deed gewoon werkelijk niets! Hoe ze ook gekeerd werd, met haar vinnen spartelen weigerde ze pertinent. Tijd dus voor deze mama om de doos te lezen en er achter te komen dat er batterijen in moesten. (Niet mijn meest heldere moment). Na het plaatsen van haar drijfveer, kon Ariël eindelijk haar kunstjes vertonen in het water. En ze leek er geen genoeg van te krijgen! Die vinnen gingen maar heen en weer en ze zwom zo het hele bad rond. Mijn kinderen waren inmiddels op de rand gaan zitten om haar de ruimte te geven. Zeggen ze. Ik denk dat ze het misschien stiekem ook wel spannend vonden, dat Ariël uit zich zelf van de ene kant naar de andere zwom. En altijd maar met die enorme glimlach op haar gezicht. Gelukkig hield ze op het droge op met het gespartel. Pas als de sensoren op haar buik in contact met water komen, gaat ze los.

https://meervanmir.eu/review-hasbro-een-zwemmende-ariel-voor-in-bad/

De kinderen hebben zich prima vermaakt met hun nieuwe badvriendinnetje. Ook als ze niet in het water zaten. En de haren van Ariël? Die blijven keurig in model.