Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews

“Een goed ontbijt in slechts enkele minuten”

Begin je dag met een gezond en goed ontbijt. Dat is iets wat ik al jaren om mij heen hoor. Je zou er zoveel energie van krijgen en het zou beter zijn voor je stofwisseling. Alles leuk en wel, maar ik krijg geen boterham naar binnen ‘s-ochtends. Althans, niet de verantwoorde bruine boterham vol vezels. Als er een vers wit boterhammetje met pindakaas zou liggen, hoor je mij niet klagen. Ik heb een tijdje geprobeerd om elke morgen een kom met yoghurt te maken. Ik gooide er dan cruesli in en soms ook wat vers fruit. Het nadeel hiervan was dat het zoveel tijd kostte om klaar te maken. Die minuten had ik ook gewoon langer in mijn bedje kunnen liggen. Bovendien was de cruesli al helemaal zacht geworden tegen de tijd dat ik aan tafel ging en dat smaakte toch minder lekker. Het concept ontbijten had ik dus ook maar opgegeven. En toch merkte ik dat als ik wel gewoon gegeten had in de morgen, mijn dag een stuk beter verliep. Hoe kan ik dit nou het beste oplossen?

Mijn antwoord kwam enkele weken geleden. Van productexpert.nl ontving ik namelijk het verzoek of ik een blender wilde testen voor ze. De enige voorwaarde was, dat ik echt eerlijk over de blender moest zijn en dus niet alles rooskleurig zou opschrijven. Dat gaf me gelijk een fijn gevoel over de website. Immers is dus een eerlijke review meer waard dan een advertentie. Daarnaast hadden wij geen blender meer in huis en stond ik te popelen om er eentje te gebruiken. Ik had al zo vaak heerlijke smoothies voorbij zien komen op instagram. Ik wilde dat zelf ook wel eens gaan proberen. Mijn idee was om een ochtendvariant smoothie te gaan creëren waardoor ik toch een soort van ontbijt zou nuttigen zonder dat het mijn kostbare slaapminuten zou kosten.

Als eerste moest ik even uitvogelen hoe de blender, de Philips HR2093, in elkaar hoorde. Ik had de onderste rand op de blender gezet en daar de kan op proberen vast te draaien, maar dat werkte niet. Manlief liet mij zien dat de onderste rand op de kan vastgedraaid moest worden en dat je dan het geheel op de blender zelf kon vastdraaien. Ook het mesje werkt die manier. Vervolgens plaats je de kap op de kan en kan je aan de slag.

Mijn eerste smoothie probeersel was een combinatie van banaan, mango, cruesli en yoghurt. Ik vergat bijna nog het dopje op de bovenkap te doen. Dat zou een minder leuke ervaring zijn geweest. Vervolgens was het een kwestie van de knop omdraaien om het aan te zetten en de snelheid te bepalen. Een kind kan de was doen. Binnen 10 seconden was mijn ontbijtje klaar voor consumptie en het smaakte best prima. Mijn tweede probeersel was een stuk minder smakelijk, maar dat lag meer aan de ingrediënten dan aan de blender.

 

Inmiddels heb ik de grootste lol in het verzinnen van nieuwe combinaties. Gezien de krachtige motor en het gemak van het apparaat kan ik mij ook heel goed voorstellen dat ik in oktober de babyhapjes ermee ga prepareren. Nog genoeg projectjes voor de boeg dus. Met deze blender heb ik ook het gevoel dat geen blendklus te groot zal zijn. Als je zelfs al ijsblokjes ermee kan crushen, weet je zeker dat je een topapparaat in huis hebt. En het kan in de vaatwasser! Het enige nadeel van de Philips HR2093 is, is dat de kan van dik glas is gemaakt. Dit maakt het loodzwaar en ik ben bang dat als het valt het onherstelbaar kapot zal zijn. Zoals manlief al zei: gewoon niet laten vallen dus.

Al met al kan ik dus concluderen dat de Philips HR2093 blender een uitstekend product is waar een ieder veel plezier aan kan hebben. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een blender kan ik deze van harte aanbevelen.

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
  • Marieke Flikweert

    2 jaar ago

    Zow, jij begint al vlot met de babyhapjes. Zou je niet gewoon met een flesje melk beginnen en in februari de babyhapjes et deze mooie blender gaan maken 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Hoe weet je of een nieuwe hypotheek gunstig voor je is?

Twee weken geleden ontving ik weer een berichtje van mijn ...

Sluiten