Het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik beviel van Noor. Ik heb destijds de Post Pregnancy Tag gepost en het leek mij leuk om deze weer eens in te vullen, maar dan voor Sofieke. Heb je gelijk een update over hoe het met mij is.

Hoe oud is je kindje nu?

Inmiddels is het iets meer dan vijf maanden geleden dat mijn jongste dochter geboren is. Het is echt voorbij gevlogen!

Hoe voel je je?

Lichamelijk ben ik van de bevalling wel hersteld. Eigenlijk al heel snel al. Ik moest behoorlijk veel lopen in het LUMC, dus was al snel weer fit. Geestelijk heeft de hele start van Sofieke wel wat littekens achter gelaten, die nog helen moeten. Maar ik ben er van overtuigd dat dat ook wel goed zal komen mettertijd.

Nog last van kwaaltjes?

Hormonen!!!! Of beter het gebrek aan hormonen. Mijn haar valt met bossen uit mijn hoofd. Ik heb al echt van die mama inhammen. Ook lijk ik ineens in rap tempo grijs te worden. Verder ben ik wel nog een tikkie emotioneler dan normaal.

Is je eetlust veranderd?

Alleen in kwantiteit eigenlijk. Door de borstvoeding lijk ik constant honger te hebben en ik geef graag gehoor aan dit gevoel. Ik eet enorm veel dus. Het is ook heerlijk om weer alles te kunnen eten. Je moest eens weten hoeveel sushi en carpaccio inmiddels in mijn maag verdwenen is.

Zwangerschapskilo’s?

Ik ga nog altijd slanker mijn zwangerschap uit dan in. Ik heb dus geen last van overgebleven zwangerschapskilo’s meer. Maar ik moet nu wel een beetje gaan opletten, want ervaring leert dat ze er zo weer aan zitten. Gelukkig sport ik inmiddels alweer een beetje.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Ik ben blij dat de zwangerschap over is en dat ik niet nog een keer dat hoef mee te maken. Oké, het was een bijzondere en magische ervaring. Ik kijk er ook met liefde op terug. Maar ben ook wel blij dat het de laatste keer was.

Hoe kijk je terug op je bevalling?

De bevalling an sich was vlot. Ik was alleen de hele tijd in paniek, want ik had het gevoel dat er iets mis aan het gaan was. Dat het ook inderdaad zo was, en de heftigheid ervan, had ik toch niet zien aankomen. Ik raak niet overstuur als ik aan het persen en zo terug denk, maar wel als ik stil sta bij de uren daarna.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Geen lastige keuze dit keer: zwangerschap!

Zijn er dingen die je anders had gewild?

Eigenlijk is er niet zoveel dat ik veranderen zou. Het is zoals het is, zeg ik altijd maar zo. Je kan er niets meer aan doen, dus waarom zou je tijd willen spenderen aan gedachtes daarover. Ik schiet er niets mee op en wordt er niet blijer van. Ik laat het dus ook maar zo gaan.

Hoe is het met jullie kindje?

Sofieke is een droom van een baby. Echt een heerlijk cadeautje!

Hoe zijn de nachten?

Ik durf het haast niet te zeggen, maar ze slaapt gewoon al twee weken door! Rond de vijf maanden had ze het ineens door. Die maand daarvoor was het nog drama. Het is echt een wonder, want normaliter gebeurt dat pas rond de negen maanden bij ons. Laten we hopen dat het zo blijft!

Genietmomentjes?

Ik ben optimaal aan het genieten. Sofieke is zeker weten mijn laatste baby, dus elk moment neem ik in mij op. Misschien ook met onbewust in mijn achterhoofd dat ze er bijna niet. geweest was.

De grootste verandering?

Van drie naar vier kinderen is geen grote verandering. Het is alleen weer even een kwestie van een nieuwe planning en time management.

Jouw tip voor (aanstaande) moeders?

Iedereen heeft wel een mening of advies klaar voor je. Ga gewoon uit van je eigen gevoel. Een baby kan je niet teveel verwennen of verpesten. Geniet er dus gewoon van en volg je eigen weg.

Lees ook de Mommy Scenario Tag