Wij vinden het leuk om af en toe te gaan fietsen met onze zoon. Hij is al twee-en-een-half en wil liever achter op de fiets dan voor. Een zitje ontbrak nog, maar gelukkig konden we er een van Qibbel proberen. Misschien ken je het merk al? Naast super mooie voorzitjes, zijn er ook stoeltjes voor achterop van verkrijgbaar, zoals dus de Air black. Het is al geschikt voor kleintjes van negen maanden en ze gaan mee totdat de leeftijd van zes wordt bereikt. Maar ik vertel je uiteraard graag vooral over onze eigen ervaring met de  Qibbel Air.

Het is compact en handig

Wat ik vooral enorm fijn vind, is dat het fietsstoeltje is gemaakt van enorm licht materiaal. Je fiets wordt dus door het hebben van een stoeltje niet meteen enorm zwaar. Het weegt namelijk slechts 2,5 kg! Het enige dat van ‘standaard’ plastic is gemaakt, zijn de voetsteunen. Verder oogt het stoeltje ook minder ‘log’ dan de meeste achterzitjes. Volgens Qibbel is de rugleuning bespannen met mesh, een slijtvast en ventilerend materiaal. Dit zou men ook gebruiken in rugzakken en bureaustoelen. Ik wilde gewoon weten of het inderdaad koel genoeg zou zijn zoals beloofd werd. Tijdens een warme dag namen wij de proef op de som. Zoonlief werd ingesnoerd en we gingen op pad. En inderdaad! Door de ademende stof was er echt gewoon geen zweetplekje te zien. Test geslaagd! Oh ja, Qibbel Air is ook nog erg gemakkelijk om schoon te maken. Ook wel een belangrijk pluspunt.

Veiligheid en installatie van de Qibbel Air

Veiligheid staat bij Qibbel hoog in het vaandel. Dat kan je wel teruglezen op hun website en je merkt het aan het stoeltje zelf. Zo heeft de Qibbel Air een vijfpuntsgordel waardoor je kind extra goed vastzit. Wel zo fijn voor tijdens het fietsen. Verder kan je de gordelhoogte en voetsteunen gemakkelijk aanpassen als er weer een groeispurt is geweest. Een goede zithouding is immers erg belangrijk. Vandaar ook dat het stoeltje een ergonomische zitting heeft. Aan de veiligheid op de weg en de lichamelijke veiligheid is dus volop gedacht.

Installatie

Het installeren van het stoeltje was echt super makkelijk. De Qibbel Air kwam volledig gereed als één geheel uit de doos. Je zet het achterzitje heel gemakkelijk op de fiets. Zelfs zo gemakkelijk dat je het zo weer over op een andere fiets zet. Ideaal als papa ook eens er op uit wil met zijn zoon en niet op de mamafiets wil stappen. Vastzetten van de Qibbel Air doe je door middel van het aandraaien van de knoppen onder de stoel. Zo zet je de ‘klemmen’ vast op de bagage drager. Zonder extra tools is het stoeltje dus heel snel gemonteerd op je fiets. 

Eigenlijk is de Qibbel Air dus echt een heel gemakkelijk en comfortabel stoeltje voor je kleintje om leuke ritjes mee te fietsen. Echt een aanrader voor elke ouder die met zijn kind er deze zomer fietsend op uit wil!

Qibbel Air