Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“Post Pregnancy Tag: hoe is het nu met mij en Noor?”

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik beviel van Noor. Het is al alsof ze er altijd al bij is geweest. Toch zijn er genoeg dingetjes waardoor ik weet dat er nog geen twee maanden voorbij zijn. Laviedemama vroeg mij dit aan de hand van de tag van Fantastic Moms wat nader toe te lichten.

Hoe oud is je kindje nu?

Noor is geboren op vrijdag 13 oktober en daarmee nu dus iets meer dan zeven weekjes oud. Volgende week is ze gewoon alweer twee maandjes! Waar blijft de tijd….

Hoe voel je je?

Lichamelijk en geestelijk voel ik me fantastisch. Beter in ieder geval dan dat ik me de vorige keren voelde na de bevalling. Dit keer paste ik na een week alweer in mijn oude kleding en nog geen twee weken na de bevalling was ik alweer met Noor op pad naar Amsterdam. Ik ben echt nog niet honderd procent de oude, maar ik mag absoluut niet klagen.

Nog last van kwaaltjes?

Hormonen!!!! Ik kan heel overdreven en emotioneel reageren. Vooral als het om kinderleed gaat. Maar ook als Noor aan het spoken is, arriveren de waterlanders in rap tempo. Verder begint mijn haar al wat meer uit te vallen, hetgeen gepaard wat met veel jeuk. Mocht je mij dus zien krabben, geen zorgen! Het zijn geen luizen.

Is je eetlust veranderd?

Alleen in kwantiteit eigenlijk. Door de borstvoeding lijk ik constant honger te hebben en ik geef graag gehoor aan dit gevoel. Ik eet enorm veel dus. Het is ook heerlijk om weer alles te kunnen eten. Je moest eens weten hoeveel sushi en carpaccio inmiddels in mijn maag verdwenen is.

Zwangerschapskilo’s?

Ik ga altijd slanker mijn zwangerschap uit dan in. Ik heb dus geen last van overgebleven zwangerschapskilo’s meer. Maar als ik zo door ga met schransen houd ik wel kraamtijdkilo’s over. Ik ben voornemens vanaf januari wel weer wat gezonder aan te gaan doen.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Ik blijf het iets bijzonders vinden, het hele zwangerschap gebeuren. Het zal nooit mijn favoriete bezigheid worden, maar ik vind het wel magisch dat er zoiets moois in je kan groeien. Zo kijk ik er graag naar terug en niet naar de ongemakken en pijntjes negen maanden lang.

Hoe kijk je terug op je bevalling?

De bevalling was echt in een flits over. Ik vond het toen vrij pittig en pijnlijk, maar achteraf was het voor mijn lichaam de beste bevalling van de drie.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Jeetje, lastige keuze. Ik denk dat ik toch voor de bevalling zou kiezen. De laatste weken van de zwangerschap vond ik toch echt heel zwaar.

Zijn er dingen die je anders had gewild?

Mijn oudste was geboren met 35 weken en dat heeft er toch meer ingehakt dan ik dacht. De laatste weken van deze en de vorige zwangerschap had ik het gevoel dat mijn vliezen elk moment zouden breken. De angst voor wederom een vroeggeboorte is iets teveel aanwezig geweest. De volgende keer, als die komt, zal ik proberen dat wat meer van me af te zetten.

Hoe is het met jullie kindje?

Noor is een hele zoete baby. Ze slaapt, drinkt en poept goed. En heeft geen last van krampjes! En ze kan al betoverend lachen. Het enige moment dat ze van zich laat horen is als ze moe wordt en de slaap niet kan vatten. Dan kan ze echt heel boos reageren.

Hoe zijn de nachten?

Van haar zussen was ik gewend geen slaap meer te hebben in de nacht. Zij kwamen gerust elke twee uur voor een voeding. Noor weet dat te beperken tot één keer per nacht en heel soms gewoon helemaal niet. Ik voel me dus redelijk uitgerust.

Genietmomentjes?

Mijn grootste zwijmelmomentjes zijn als ze gericht naar me kijkt en lacht. Dat maakt mijn dag weer helemaal goed. Zelfs ‘s-nachts!

De grootste verandering?

Eerlijk gezegd vind ik het alleen wat meer plannen dan voorheen. Het is uiteraard drukker, maar als je er al twee gewend bent dan valt een derde erbij wel mee. Nou ja, als de derde niet veel klaagt dan.

Aan het werk?

Nee, maar de tweede week van januari is al in zicht. Ik ben er echt nog niet aan toe om weer aan de slag te gaan. Misschien ook doordat ik weet dat ik waarschijnlijk nooit meer een verlof ga hebben. Snik!

Jouw tip voor (aanstaande) moeders?

Iedereen heeft wel een mening of advies klaar voor je. Ga gewoon uit van je eigen gevoel. Een baby kan je niet teveel verwennen of verpesten. Geniet er dus gewoon van en volg je eigen weg.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Bad Moms 2: wie is er dit keer de ontaarde moeder?

Over een paar nachtjes gaat de Sint alweer terug naar ...

Sluiten