Baby’s zijn ontzettend onvoorspelbaar. Waar onze oudste onlosmakelijk verbonden leek te zijn met haar speen, hebben onze andere twee dames genoeg aan hun duim. We hebben ze het zeker wel aangeboden, want een speen is gemakkelijker af te leren dan een duim. Maar ze wilden er gewoon echt niets van weten. De oudste daarentegen was er dus verknocht aan. Maar wel maar aan één type / merk speen. De andere werden gewoon geweigerd.

Niet elke fles wordt geaccepteerd

Hetzelfde geldt voor flessen. Je kan heel leuk een enorme voorraad flessen inslaan voordat de kleine er is, maar er is geen garantie dat deze geaccepteerd worden. Oké, een klein beetje sturing is wel mogelijk, maar een nee is toch echt gewoon een nee. Zo hadden wij voor de oudste twee een lading aan flessen van een bepaald niet nader te noemen merk, die door de jongste telg steevast geweigerd werd. Het is dus af en toe een zoektocht naar de juiste fles voor het kind, waarbij je als ouder natuurlijk het ook wel leuk vindt als je nog een beetje keuze hebt.

Een Difrax baby

De kinderen van mijn zus zijn wat dat betreft weer een stuk makkelijker. Of ze heeft gewoon gelijk de juiste fles uitgezocht, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, bij haar in huis wordt alleen uit Difrax gedronken. Overigens is het wel zo dat dit één van de meest gangbare flessen is, dus qua aanschaf voor een eerste kind geen slechte investering of gok. Stiekem vind ik de flessen van Difrax ook wel erg leuk. Er is namelijk zo ontzettend veel keuze qua uiterlijk van de flessen. Mijn zus heeft de donkerblauwe variant, maar ik zelf vind de Woezel en Pip versie ontzettend schattig. Maar ook de Hema collectie is het aanzien waard. Als je dus een Difrax baby hebt, heb je genoeg om uit te kiezen. Check maar eens hoeveel verschillende speentjes ze hebben en dan begrijp je gelijk wat ik bedoel.

defray babyfles

Lees ook: de glazen Difrax fles