Toen mijn oudste nog een klein meisje was kreeg ik vaak de vraag of ze al liep. Ze was namelijk behoorlijk laat en op de één of andere manier vond mijn omgeving dat maar vreemd. Maar ik zelf zag er wel de voordelen van in. Ik ben vaak genoeg met andere mama’s op stap geweest om te weten dat het niet altijd vervelend is als je kind wat later is met lopen. Ik kon mijn meisje neerzetten en zij vermaakte zich prima met de speeltjes om haar heen. Terwijl ik dan genoot van een spelend kind en een cappuccino zag ik andere mama’s continu achter hun kroost aan rennen.  Ik heb altijd heerlijk kunnen zitten, want tegen de tijd dat mijn kids gingen kruipen of lopen waren ze heel bewust ervan wat het woord nee betekende. De keren dat ik achter ze aan heb moeten rennen zijn denk ik op twee handen te tellen. Het helpt natuurlijk dat mijn meisjes sowieso niet echt weglopers zijn.

Zoveel leuks bij Poppiez

De jongste dame zal naar verwachting ook nog lang niet haar eerste stapjes gaan zetten. Op dit moment bevalt het haar nog prima op de grond met de speeltjes om haar heen. Aangezien ik haar niet op de koude grond wilde laten liggen, nam ik altijd een kleed of iets dergelijks mee. Echt praktisch was het niet en het voelde alsof ik met een zak vol aan het zeulen was. Inmiddels weet ik dat het ook een stuk handiger kan. Afgelopen oktober ontdekte ik namelijk Poppiez.  Dit is een nieuw merk met hele praktische items. Zo hebben ze een heel handig soort van mandje / zitje bedacht, dat op elk winkelwagentje past. En als het goed is hebben ze nu ook een standaard erbij, zodat je zo een handig wippertje hebt om mee te nemen. Maar mijn favoriet blijft toch wel gewoon het speelkleed.

Het speelkleed2GO

Het is een kleed van formaat boxkleed waardoor het dus ook gelijk geschikt is om in de box te leggen. De ene kant is van een zacht materiaal geschikt voor het tere babyhuidje. De onderkant is van water- en vuilafstotend nylon. De onderkant is tevens ook de buitenkant als je het kleed weer tot tas hebt getransformeerd. Zo kom ik gelijk op het enorme pluspunt van dit product, immers zijn er tal van speelkleden met een goede onderkant en zachte bovenkant. Maar er is er geen die je zo handig kan meenemen als het speelkleed2GO van Poppiez. Het weegt niets en als tas hang je het gemakkelijk aan je kinderwagen of over je schouder. Verder heeft het een handig vak om wat speeltjes of luiers in te doen. Maar wat vooral super handig is, is dat het gewoon in de wasmachine kan. Op die van ons is ooit een beker koffie omgevallen. Één keer wassen en je ziet er niets meer van.  En het kleed is nog steeds heerlijk zacht. Top product dus!

Echt een aanrader!

In ons gezin maken we wat langer gebruik van een speelgoedkleed dan een gemiddeld gezin. Ik kan me dus voorstellen dat als je een kind hebt dat al richting kruipen gaat, je niet snel zo’n investering zou doen. Maar mocht je nog lang niet in die fase zitten, of je verwacht nog meer kleintjes, dan vertel ik je dat je echt blij wordt van de speelkleed2GO. Het is de overweging waard!