Verhalen van een werkende moeder
TOP
Baby, Producten, Reviews

“De glazen fles van Difrax, iets teveel van het goede?”

Als het rechtstreeks borstvoeden niet gaat, ben je aangewezen op flesjes. Het maakt dan niet uit of er kunstvoeding of moedermelk doorheen gaat. In principe zijn alle flesjes voor beiden geschikt. Maar hoe weet je dan welk merk het beste voor jouw kleintje werkt? Of welke je als mama gewoon het fijnst vindt? In de wondere wereld van de flesvoeding kan je behoorlijk verdwalen als het om het aanbod gaat. Ik kan je niet vertellen welke het allerbeste is. Kinderen en smaken verschillen nou eenmaal. Ik kan je wel vertellen welk merk wij in huis hebben en waarom we daar voor gekozen hebben.

Overgestapt bij het tweede kind

Bij de oudste gebruikten wij een totaal ander flesje. Waarom? Omdat deze gratis in de Zwangerschapsdoos zat en het er prima uit zag. Ook accepteerde de oudste deze fles zonder problemen. Verder had ik echt totaal nog geen idee over welke andere soorten er waren. Toen dochter nummer twee zich aandiende, wist ik inmiddels veel meer over de verschillende flessen. Dat was ook het moment dat ik overstapte op de Difrax. Waarom? Omdat het goed zou werken tegen krampjes. En natuurlijk omdat het er ook gewoon leuk uit zag. Stiekem genoot ik er van elke keer weer een ander printje aan te schaffen. Van Nijntje tot Woezel en Pip, ik wilde ze allemaal.

De nieuwste Difrax fles

Ook nu ben ik weer voor een andere fles gevallen. Wel nog van hetzelfde merk en qua uiterlijk is het ook niet veranderd. Wat wel anders is, is het materiaal waar het van gemaakt is. De nieuwste Difrax fles is namelijk van glas gemaakt. In eerste instantie vond ik het allemaal wat overdreven. Het maakt de fles zwaarder en ik snapte het nut niet helemaal. Na weken in het ziekenhuis doorgebracht te hebben, weet ik wel beter. Glas is steriel! Zowel de verpleegkundigen op de neonatologie als de kraamverzorgster bij ons thuis waren aangenaam verrast over de glazen fles en bevestigden mij dat glas inderdaad minder bacteriegevoelig is. Inmiddels gebruik ik onze glazen fles al ruim twee weken en ben ik er echt tevreden over. Ik was even bang dat het makkelijk kapot zou gaan (met drie andere kleine kinderen in huis gebeurt dat snel), maar het is al meerdere malen gevallen zonder dat er enig krasje op kwam. En ja, het oogt ook echt een stuk schoner dan de niet glazen variant. Wij gebruiken niets anders meer! Dus nee. de glazen fles van Difrax is zeker niet teveel van het goede. Als je denkt aan hygiëne en kwaliteit, dan zou ik je absoluut aanbevelen!

Wist je dat…

Doordat het Anti-Colic ventiel in de bodem van de fles zit, komt er geen lucht in de voeding van de baby. Hierdoor heeft mijn tweede kind minder last van dramkrampjes en blijft kwaliteit van de voeding beter bewaard. Wat erg handig is, is dat de bodem los te draaien is. Hierdoor is deze gemakkelijk schoon te maken en kan ik deze zo in de vaatwasser zetten.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Loes

  1 maand ago

  Toen mijn kinderen klein waren had je ook glazen flessen.Ik vond ze ook altijd hygiënische overkomen dan de plastick flesjes van tegenwoordig.Maar de leuke kleuren en vormen waren er nog niet.Ik loop in de drogist ook altijd even langs de flesjes want op het doosje van de difrax flesjes is mijn kleinzoon de modelbaby

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Geen Ja Geen Nee, kan jij het spel aan?

Als je geen ja of nee kan antwoorden op een ...

Sluiten