Yes! De bioscopen zijn weer open en de lang verwachte films, zoals Pieter Konijn op de vlucht, gaan eindelijk in premiere. Het is dan natuurlijk erg lekker weer en bijna zonde om naar de film te gaan. Maar goed nieuws, er komen weer wat regenbuien aan! Plan dus gelijk je uitje met de kids in. Popcorn, drankje en een groot doek. Wat wil een mens nog meer? En dan met een film van Pieter Konijn is het helemaal af.

Pieter Konijn op de vlucht

Het verhaal van Pieter Konijn op de vlucht

Ik ga er vanuit dat iedereen Pieter Konijn wel kent. Hij is het meest ondeugende konijntje van Beatrix Potter. Ze heeft haar personage vernoemd naar haar konijn, dat zij als kind Peter Piper had gedoopt. Het eerste verhaal was ooit door haar geschreven voor de zieke zoon van haar voormalig gouvernante. Dat Pieter Konijn zo beroemd zou worden was al snel duidelijk, want het was gelijk al 28000 keer gedrukt. Wist je trouwens dat het eerste verhaal over hem verscheen in 1902? Zeer oud konijntje dus. Daar kan Flappie wat van leren ;-). Enfin, hij is dus nu ook filmacteur geworden. Het eerste deel mochten wij al bijwonen in de bioscoop. Nu is dan eindelijk het tweede deel te zien.

In Pieter Konijn op de vlucht is de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn terug. Bea, Thomas en de konijnen zijn samen uitgegroeid tot één grote familie, maar ook al doet hij nog zo zijn best, toch kan Pieter zijn ondeugende reputatie maar niet van zich afschudden. Als hij buiten de tuin op avontuur gaat komt Pieter in de problemen en doet zijn familie er alles aan om hem te vinden.

Natuurlijk zijn ook dit keer de stemmen uitgesproken door de bekende nederlanders van het vorige week. Zoals Jan Versteegh, Levi van Kempen, Roué Verveer en Shelley Vol, Amy Vol en Lisa Vol (OG3NE). Pieter Konijn op de vlucht belooft weer een spannend avontuur.

De DVD van de eerste film van Pieter Konijn is uiteraard al verkrijgbaar.

Pieter Konijn op de vlucht