Houd je van koffievoordeel? En is koffie jouw favoriete drankje? Drink je meer dan twee kopjes per dag, soms zelfs zoveel dat je aan het einde van de dag eigenlijk niet eens meer weet hoe veel je er op hebt? Dan is de kans groot dat de kosten die je er maandelijks voor maakt ook aardig oplopen. Alhoewel koffie niet erg duur hoeft te zijn, tikken al die kopjes bij elkaar wel aardig aan. Heb jij enig idee hoeveel geld je per maand aan koffie besteedt? En wist je dat er ook manieren zijn om hier een beetje op te bezuinigen, zonder minder koffie te hoeven gaan drinken?

Buiten de deur betaal je het meest

Koffie is op zichzelf geen duur drankje, maar we zijn er wel steeds meer voor gaan betalen in de afgelopen jaren. Dat is grotendeels onze eigen keuze. We zijn koffie meer en meer buiten de deur gaan drinken, en daar betaal je nu eenmaal meer voor dan voor het kopje dat je thuis zet. Soms wel het tienvoudige, of meer. Er zijn manieren om meer koffievoordeel uit je gebruik te halen

Betekent dat dat we maar beter kunnen stoppen met koffie buiten de deur halen? Welnee! Je hoeft je koffie to go voortaan echt niet over te slaan, maar je een beetje bewust zijn van de kosten kan natuurlijk geen kwaad, zeker als je een beetje wilt bezuinigen. Als je dat eerste kopje van de dag thuis drinkt, in plaats van onderweg, kan je dat zo een tientje in de week besparen. Zit je krap bij kas, of spaar je voor een mooie, verre reis, kan dat best het overwegen waard zijn!

Op de koffievoordeel aanbiedingen letten

Ook thuis is niet ieder kopje koffie even duur. De manier waarop je de koffie zet bepaalt voor een groot deel de prijs. Koffiecups, allemaal per stuk verpakt, zijn logischerwijs duurder dan filterkoffie, waarbij veel kopjes uit één verpakking kunnen worden gehaald. Ook de machines waarin je de koffie zet kunnen sterk in prijs verschillen, waarbij ook hier filterkoffie vaak weer de goedkoopste optie is.

Wat ook kan lonen om de kosten een beetje terug te dringen, is goed op de aanbiedingen letten. Door te onderzoeken waar het koffievoordeel het grootst is, kun je echt euro’s per week besparen. En dat terwijl de koffie die je drinkt er niet door verandert, deze is gewoon hetzelfde als bij andere winkels. 

Vind je dat je per maand te veel geld aan koffie besteedt? Dan weet je nu wat je te doen staat: wat minder koffie buiten de deur drinken, en voor de koffie die je thuis drinkt op zoek gaan naar goede aanbiedingen of overstappen op een goedkopere manier om hem te zetten.