Afgelopen winter bedacht ik me dat het tijd was om mijn speelgoed van vroeger eens op te ruimen. Op de één of andere manier is er een hele hoop rotzooi elke keer mee verhuisd en het werd tijd eens de boel goed uit te zoeken. Tijdens mijn opruimactie kwam ik ook mijn oude trollencollectie tegen. Ik zat in groep vier van de basisschool toen deze gekleurde harige poppetjes een rage waren. Ik was inmens fan van de trollen en had er zeker wel meer dan honderd verzameld. Alle trolletjes waren mee verhuisd, maar na ruim 25 jaar zagen ze er niet allemaal nog zo fris uit. Ik heb mijn collectie maar weggegooid.  En toen zag ik de trailer van Trolls…..

Inderdaad, na al die jaren wordt mijn jeugdsentiment opnieuw een rage. Geloof me, dat wordt het zeker. Sanne en ik hebben vandaag namelijk de film al mogen aanschouwen! Ik vond het wel een beetje spannend, omdat de advies leeftijd vanaf zes jaar is en mijn meisje net drie is. Ik wilde haar uiteraard geen nachtmerries bezorgen. Dus zaten we samen helemaal vooraan om, indien nodig, makkelijk de zaal te kunnen verlaten. Het was dus niet nodig!

Trolls de film

Wat een geweldige film is Trolls! Echt een ware feel good movie. Net zoals de trolletjes in het verhaal kan je niet anders dan er vrolijk van worden. Het helpt ook wel dat er muziek in de film zat waar je gewoon van moet dansen. Ook Sanne zat af en toe mee te swingen in haar stoel. Het verhaal op zich was ook wel meeslepend genoeg. Samen met Poppy (Sharon Doorson) en Knoest (Waylon) gingen we namelijk op avontuur om de gevangen trollen te bevrijden van de hongerige Bergens. Bergens eten de trollen om vrolijk te kunnen worden. Als dat met je vrienden gebeurt moet je gewoon ingrijpen, aldus Poppy. “Geen trol blijft achter!” Meer dan dit ga ik toch echt niet verklappen! Laten we het er maar op houden dat ik erg gelachen en genoten heb en Sanne ook.

Lees ook: huisdiergeheimen 2

Voor welke leeftijd?

Op zich is de film best te doen voor een driejarig meisje. Als je kind Finding Nemo en Frozen kan zien zonder bang te zijn, dan moet Trolls ook wel lukken. Alleen de Bergens zijn af en toe wat spannend om aan te zien, maar verder is het best een geschikte film voor de kleintjes. Sanne gaf heeft in ieder geval niet laten blijken dat ze bang was en zei zelfs dat ze het nog een keer wilde zien. Dat komt goed uit, want ik wil ook nog een keer gaan. Alsof de dag nog niet genoeg een succes was, kreeg Sanne ook nog eens de trol Poppy mee naar huis. De haren zijn inmiddels heel goed gekamd en de nieuwste aanwinst is mee in bed genomen. Er is duidelijk een fan geboren! Nu moet ik dus op zolder kijken of ik misschien toch nog een paar trollen heb bewaard. Zo niet, dan is er gelukkig genoeg nieuws te verzamelen van Trolls (bijvoorbeeld de kapsolon, alle verzamelpoppen en grote en kleine pluche poppen). Ik weet wel wat de Sint dit jaar gaat meebrengen!

Mocht je nog geen plannen hebben voor de herfstvakantie kan ik je de film zeker aanraden! Ook voor papa en mama is het erg leuk.

1310