Ongelooflijk dat een jaar geleden is, dat iedereen zijn vakantie annuleerde en een staycation hield in eigen huis of land. Dat is nu wel echt helemaal anders weer. Vliegtuigen zitten overvol en beschikbare hotels of huisjes zijn bijna niet meer te vinden. (Tip: vraag een reisadviseur het voor je uit te zoeken. Dat scheelt zoveel tijd!) Ook wij overwegen de grenzen over te gaan deze zomervakantie. Maar dan met de auto gezien de perikelen rond de vluchtvaart afgelopen weekend. En omdat we dan niet persé weg hoeven en eventueel alsnog een staycation kunnen houden. Dan moeten we er dus wel al voor zorgen, dat de tuin helemaal gereed daarvoor is. Met wat hulp van Zoedt komen we een heel eind.

Dagelijkse herinnering

Ik houd van spreuken, die mij echt raken. Dus niet de cliché variant zoals Carpe Diem, alhoewel deze zeker ook treffend is voor mij. Ik houd van simpele zinnetjes, die mij er aan doen herinneren dat geluk in kleine dingetjes zit. En dat je van het nu moet genieten en je vooral niet druk moet maken om alles. Iets in de zin van “kan je er wat aan doen? Nee? Waarom maak je je er dan zo druk over”. Bij Zoedt zag ik hele leuke wandcirkel om in de tuin (of binnen, dat mag natuurlijk ook) op te hangen. Zodat je, als je van het zonnetje aan het genieten bent, jezelf er aan kan herinneren dat ook alle kleine mooi momentjes bijzonder zijn. Geluk zit in het zonnetje, nietwaar?

Muurcirkels om blij van te worden

Afgelopen week waren we in de Beekse Bergen met het gezin en we hebben gewoon genoten. We konden even alle dagelijkse hectiek los laten en gewoon de rust van en met elkaar vinden. Ik merkte dat dat toch een beetje lijkt te ontberen in het dagelijks leven. Nadat ik alle teksten gelezen had op de website van Zoedt, voelde ik mij zo vrolijk en toen wist ik het gelijk: als je elke dag zo’n dosis vrolijkheid kan lezen, misschien dat je dan ook weer even hetzelfde geluksmoment kan voelen als tijdens vakantie. Ik zag bijvoorbeeld een muurcirkel met de tekst “geluk is genieten van wat er is”. En daar gaat het toch om? Dat je met elkaar in het zonnetje in de tuin zit en gewoon even blij bent met en van elkaar? Soms moet je er gewoon even herinnerd worden, dat je stil moet staan bij het moment en er van moet genieten.

Dus mocht je toch nog een staycation in het achterhoofd hebben of gewoon je tuin willen pimpen of, net als ik, herinnerd worden aan de mooie dingen des levens, dan zijn de muurcirkels van Zoedt zeker het overwegen waard! Welke is jouw favoriet?