We hadden besloten afgelopen voorjaarsvakantie er op uit te gaan. We wilden eigenlijk gaan skiën in Winterberg, maar dan moesten de twee jongsten gevaccineerd zijn of vijf dagen in quarantaine blijven. Als je maar een weekje weg bent, is dat zo zonde. Ik wilde wel echt weg. De zon werd het dus! Maar het boeken ervan is best een dingetje. Blijkbaar zijn vakantie adresjes niet ingeregeld voor gezinnen met vier kinderen. Nou ja, het kon wel. Als we in twee aparte ruimtes zouden verblijven. De schaarse familiekamers waren of al geboekt of razend duur. Na drie lange avonden zoeken zonder succes wilde ik er de brui aan geven. Dan maar weer een vakantie thuis. Gelukkig was er een lieve collega, die mij doorverwees naar haar reisadviseur. Die zou mij wel verder op weg kunnen helpen.

Lang leve de reisadviseur

Ik had nog nooit eerder de hulp van een zelfstandig reisadviseur gehad anders dan de gebruikelijke touroperators. Maar jeetje, wat was dit een uitkomst! Ik vertelde haar gewoon wat ik ongeveer wilde en hoeveel budget ervoor was en zou kwam binnen een paar uur met echt goede opties. Wat finetuning daarna en ik had een selectie van een aantal geweldige bestemmingen. Na wat lichtelijke keuzestress over welke het leukst zou zijn, hadden we gewoon een reis geboekt. En zonder verrassingen! Onze reisadviseur regelde werkelijk alles. Zij checkte ons in, had een privé transfer klaar staan, zorgde voor speedyboarding en de benodigde gezondheidsverklaringen. Wat was dit zorgeloos starten van een vakantie. Wat heeft een zelfstandig reisadviseur een dankbaar beroep voor mensen zoals ik.

Een nieuwe loopbaan?

Ik kan mij inmiddels heel goed voorstellen dat steeds meer mensen een opleiding tot zelfstandig reisadviseur volgen. Het is toch een heerlijk idee als je voortdurend tussen vakanties aan het neuzen bent, de mooiste plekjes weet vinden (en te bezoeken) en andere mensen kan blij maken met een droomvakantie? Vooral het ontzorgende element sprak mij erg aan. En het feit dat je ook volledig je eigen uren indelen kan. In mijn leven is dat eigenlijk een must. Ik dacht eigenlijk dat het alleen iets voor jonge mensen zou zijn. Maar het is juist in trek bij mijn generatie, aldus Personal Touch Travel. Op zich ook wel logisch, want wij weten inmiddels heel goed wat belangrijk is qua vakantiebestemmingen. Dus mocht ik ooit het juridische zat zijn, is deze overstap naar zelfstandig reisadviseur zeker eentje die ik wel overwegen wil.