Vaderdag is voor de meeste moeders en kinderen hét moment om eens flink uit te pakken. De kinderen knutselen zich een slag in de rondte en jij… nou ja, je kúnt natuurlijk ook iets knutselen, maar lekker eten wordt dan toch meer op prijs gesteld. Vaderdag is een feestdag in de ogen van je man en de kinderen en hé, als het dan om lekker eten gaat, dan vind jij het toch ook een feestje? Zorg er dus voor dat je je goed voorbereidt om van deze dag echt een feestje te kunnen maken.

Wat wordt het? Gourmetten of barbecueën?

Gourmetten

Er zijn maar weinig etentjes met kinderen zo leuk als gourmetten. De kinderen kunnen, met enige hulp en afhankelijk van hun leeftijd, zelf in de weer met pannetjes en zelf kiezen wat ze willen eten. Gourmetten is een feestje op zich. Lekker met goed gourmet vlees dat je gewoon online bestelt, in plakjes gesneden champignons, in reepjes gesneden paprika en fijn gesneden uitjes. Ook voorgekookte krieltjes en een kleine hoeveelheid pannenkoekenbeslag zijn aanraders. En dan natuurlijk nog stokbrood met kruidenboter en andere smeerseltjes. Dat is de garantie voor een avondje gezellig tafelen, zelfs de kinderen zullen het naar hun zin hebben.

Barbecueën

Bij de barbecue serveer je, natuurlijk, broodjes met kruidenboter en verschillende heerlijke sausjes. Tip van flip: vergeet niet om er ook gewoon een pot mayonaise bij te zetten. Die blijft toch, bij veel mensen, favoriet.

vaderdag vlees

Het schoonmaken blijft altijd een dingetje

Ook barbecueën is altijd een succes. Juist vanwege het hele avontuurlijke ervan. Buiten eten en dan nog lekker ook, hét recept voor een heerlijke, ontspannen maaltijd. Een ander groot voordeel van barbecueën is dat het buiten is. Je hebt binnen niet nog dagenlang een vettige lucht hangen. Een succesvolle barbecue kan niet zonder heerlijk bbq vlees. Ook dit vlees kan je gewoon online bestellen. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar.

Of het nu gaat om gourmetten of barbecueën, je zult na afloop de boel goed moeten schoonmaken. Dat gaat, in beide gevallen, het gemakkelijkst als de apparatuur nog niet helemaal is afgekoeld. Gebruik een kunststof of houten krabber om de voedselresten te verwijderen van het gourmetstel. Ga hier niet voor metaal, je wilt het gourmetstel niet beschadigen en de anti-aanbaklaag in tact laten. Het rooster van de barbecue kun je wel met een schuursponsje aanpakken.

Wanneer je ervoor zorgt dat alles direct weer schoon is, dan loop je niet tegen vervelende verrassingen op wanneer je de volgende keer weer wilt gaan barbecueën of gourmetten.

Nog meer ideeën voor Vaderdag.