Laatst moest ik weer eens naar kantoor voor een teamvergadering. Ik vind het altijd wel leuk om mijn collega’s te zien, maar verder hoef ik zelf niet persé op locatie te werken. Ik vind het heerlijk thuiswerken. Kan ik tussendoor nog eens een wasje er in doen. In mijn pauze, als ik die neem, een serie op Netflix kijken en als ik in mijn huisbroek wil zitten kan dat ook gewoon. Het enige voordeel van op kantoor werken is dus mijn collega’s. Ik ben ook zo weinig in het nieuwe pand geweest, dat ik er oprecht nog gewoon verdwaal. Maar voordat ik thuis aan de slag kon, moest er wel wat in huis veranderd worden.

Update van hardware

Ik heb natuurlijk een prima MacBook waar ik mijn video’s op edit en mijn artikelen op schrijf. Dat is puur daarvoor ingericht. Voor mijn werk gebruikte ik mijn oude laptop. Deze heb ik destijds gekregen van mijn zwager toen hij een nieuwe snellere variant kocht. Een paar jaar lang heeft het prima dienst geleverd, maar vorig jaar merkte ik dat ik soms wel heel erg lang moest wachten op bepaalde acties. Als ik de laptop opstartte kon ik prima nog koffie zetten voordat het klaar was. Als ik zinnen typte, duurde het even voordat de letters zichtbaar waren. En het leek alsof er allerlei programma’s op de achtergrond aan het draaien waren. Zoveel lawaai kwam er uit. Tijd dus voor vervanging van het apparaat! Maar aangezien ik het puur voor het thuiswerken gebruik, wilde ik niet een nieuwe aanschaffen. Gelukkig kan je tegenwoordig hele goede refurbished laptops kopen. Zo heb je wel nog de kwaliteit (snelheid bijvoorbeeld) zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Dus heb ik nu een super laptop voor een degelijk prijsje.

Een plek om te werken

We hebben een extra kamertje in ons huis wat fungeerde als opslagkamer. Het was niet een plek waar je de ruimte had om te werken. Samen met mijn zus heb ik deze helemaal leeg getrokken en er een mooi kantoortje van gemaakt. Zo mooi, dat mijn lieve man het inmiddels ingepikt heeft en daar zit als hij thuiswerkt. Ik zit dan beneden aan de keukentafel. Maar zo erg is het niet, want het koffiezetapparaat is lekker dichtbij en ik heb ruimte genoeg met een tafel van twee meter. Inmiddels is het kantoortje ook alweer aardig vol met zooi, dus wil er niet eens meer zitten. Misschien dat ik binnenkort in mijn pauze daar weer eens als een wervelwind doorheen ga en het terug vorder. Temeer daar ik bijna altijd thuis werk en hij slechts twee dagen per week. Ik heb er meer recht op, toch?