Een jaar lang heeft ze er om gevraagd. Eigenlijk al sindsdien ik met de oudste op pad was gegaan naar de indoor camping. Elke keer werd het weer uitgesteld door die stomme Corona, maar vandaag was het dan eindelijk zo ver. Mama en dochter gingen saampjes op pad. Niet alleen een nachtje, maar gewoon de hele dag. De voorpret begon dan ook al vroeg in de morgen. Eerst werden de andere zussen weg gebracht, daarna de koffer ingepakt en vervolgens de grote reis. Met metro, trein en bus! Om uiteindelijk te eindigen in Noordwijk.

Zie ook de video van ons uitje.

Strandpret

Deze mama vond het wat te koud op het strand, maar dochterlief kon het niet deren. Eindeloos kon ze vertoeven in de golven. En uiteraard zandkastelen bouwend op het zand. Ze leek er geen genoeg van te krijgen. Ik zat serieus met een warme vest aan waar zij in haar badpakje rondhuppelde. Pas tegen vieren wilde ze naar het hotel terug voor een warme douche.

Winkelen

Uiteraard hebben we de winkelstraat in Noordwijk ook nog even verkend. Er moesten nog wat schoolspulletjes ingeslagen worden namelijk. Immers gaat de grote dame al naar groep 3 na de zomer. Om dat te vieren kon een ijsje niet uitblijven. Mevrouw wilde er graag eentje met een discodip. Ik dacht dat het een subtiel softijsje was, maar deze was zo groot dat ze het gewoon niet op kreeg. De schoolspullen hebben we uiteindelijk bij de Hema gehaald. De keuze was gevallen op de panteretui en pandamap. De stiften hebben we bij de Bruna gehaald.

De avond

Natuurlijk is een uitje pas echt geslaagd na een goed idee. Ik probeerde dochterlief van een lekker stukje vis te overtuigen. Immers waren we aan zee. Maar zij had haar zinnen gezet op een pizza, dus ik moest er aan geloven. Omdat we absurd vroeg gingen eten waren we ook lekker vroeg klaar. Heel handig, want het restaurant liep helemaal vol. En nu hadden we nog tijd om even een duikje in het zwembad van het hotel te nemen. Tot iets voor achten kon mijn kleine waterrat zich helemaal uitleven. Morgenochtend vroeg wil ze alweer begreep ik.

Geslaagd!

Voordat ze haar oogjes sloot voor een goede nachtrust, kreeg ik een enorme knuffel en liet ze me weten dat dit uitje zo ontzettend leuk is. “Ik ben heel erg blij, mama”. Mijn moederhart smolt van het zien van haar intens blije gezichtje. Ook dit moederdochter uitje is geslaagd. Een heerlijke traditie om vaker te herhalen. En zeker een aanrader voor iedereen om te doen!