Ken je De Grote Kinderencyclopedie al?

Mijn oudste twee meisjes zijn in de fase van hun leven nu dat ze werkelijk echt alles willen weten. Voortdurend worden er vragen gesteld. Vaak weet ik ze wel te beantwoorden, maar soms heb ik ook geen flauw idee. Dan zeg ik altijd “vraag het maar aan je vader”, want steevast weet hij het antwoord wel. Maar heel soms, echt heel soms, staat hij ook met zijn mond vol tanden. Daarom hebben we sinds kort een naslagwerk in huis. In de kinderencyclopedie zoeken ze het gewoon zelf op. En alle andere dingen die ze willen weten of lezen. Handig toch?

Het nadeel van Google

In het internet tijdperk waarin wij leven, zijn de woorden “Google is your friend” helaas de boventoon gaan voeren. In eerste instantie dacht ik dat het handig was, maar ik hoorde recentelijk dat het voor de ontwikkeling van een kind eigenlijk niet zo goed is. Er wordt minder gelezen, omdat het opzoeken zo snel gaat. Je hoeft niet eerst door andere informatie heen te ploeteren voor je bij het antwoord bent. Maar juist die andere informatie is ook weer kennis wat er dan opgenomen wordt. Nu de antwoorden zo snel klaar liggen, is de zoektocht weg en daarmee ook de extra kennis. De nieuwsgierig wordt dus dan ook minder geprikkeld om meer te leren over wat je tijdens de zoektocht leest. Voor de algemene ontwikkeling is een papieren versie van Google, oftewel een encyclopedie, eigenlijk een musthave.

De Grote Kinderencyclopedie van Uitgeverij Deltas

De magie van een kinderencyclopedie

Deze kinderencyclopedie bevat een schat aan informatie over tal van onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Zo komen ze meer te weten over het lichaam, de stad, de natuur, het weer, de dieren en planten, de aarde, het heelal, en nog veel meer. En dat allemaal geschreven op kindermaat! Een leuk boek voor alle nieuwsgierige kinderen die meer willen weten over de wereld om hen heen.

De Grote Kinderencyclopedie van Uitgeverij Deltas bestaat uit 160 bladzijdes boordevol met informatie. Van het lichaam tot het heelal en alles wat daar tussenin zit. Denk bijvoorbeeld aan de natuur of het verkeer of het weer. Alles wordt in duidelijke (kinder)taal uitgelegd met bijpassende plaatjes. Alleen daarvoor alleen al is de kinderencyclopedie leuk om door te bladeren. Naast dat het een naslagwerk is voor de nieuwsgierige kindjes, is het ook een manier om de woordenschat te vergroten. Er komen woorden aan bod, die je niet standaard in het dagelijks leven gebruikt. Met de plaatjes erbij, valt het allemaal op zijn plaats.

De Grote Kinderencyclopedie van Uitgeverij Deltas

Lees ook: een leuke manier om letters en woorden te leren

Deze mama is in ieder geval erg enthousiast over de kinderencyclopedie en leert zelf ook stiekem weer wat bij. Echt een leuk boek om in een huishouden met opgroeiende kinderen te hebben. Meer informatie over dit boek en waar je het kan kopen, vind je hier.

Winactie

Mooie dingen deel je, dus zo ook een exemplaar van de kinderencyclopedie. Wil je kans maken? Laat dan een reactie achter. Meedoen kan tot en met 7 augustus. Succes!

De Grote Kinderencyclopedie van Uitgeverij Deltas