Zoals jullie weten is een derde kind van harte welkom bij ons. Ik vraag me wel eens af hoe we dat allemaal moeten gaan klaar spelen met 3 kleintjes.Maar ach, dat dacht ik ook al bij 2 kinderen en dat gaat ons nog redelijk af. Mama’s van 3 kinderen vraag ik altijd of zij de overgang moeilijk vinden. Gelukkig hoor ik vrijwel altijd, dat de overgang van 1 naar 2 kinderen een stuk lastiger was dan van 2 naar 3. Dat geeft hoop! Een enkeling vindt het pittiger dan voorheen. Ik kom zelf uit een gezin van 4 kinderen binnen 5 jaar en heb sinds ik zelf moeder ben nog meer respect voor mijn moeder. Zeker omdat ze naast het gezin ook nog gewoon werkte. Ze zei laatst tegen mij,, dat met de komst van elk nieuw kind je als ouder makkelijker wordt. Ik kan het me wel indenken.

Dit is al veranderd bij ons sinds de komst van het tweede kind

 1. Elke keer uitkoken in de pan  = nieuw nog in de pan uitkoken en daarna in de vaatwasmachine.
 2. Moedermelk verwarmen in de speciale flessenwarmer = in de magnetron opwarmen
 3. Moedermelk weggooien na een keer verwarmd  en niet opgedronken = in de magnetron nogmaals opwarmen
 4. Rompertje volgepoept eindeloos opnieuw wassen tot het schoon is = weg ermee in de prullenmand
 5. Het eerste halfjaar alleen moedermelk = kunstvoeding als het beter uit kwam
 6. Zoveel mogelijk vers maken = lang leve de Olvarit
 7. Vaak badderen in de Tummytub = met Sanne in bad of onder de douche met papa of mama
 8. Stress over de lichamelijke ontwikkeling = op haar 18e loopt ze vast wel
 9. Geen zuivel in het eerste jaar = yoghurt als toetje met 8 maanden
 10. Continu checken of ze nog ademt = je kan er toch niets tegen doen, dus let it go
 11. Dentinox bij doorkomende tandjes = zetpil erin

Kortom, je principes laat je steeds meer varen en dat is echt niet erg. Inmiddels zijn er hier nu drie kinderen in huis en ben ik nog makkelijker geworden. Je groeit er vanzelf in mee.