Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Winacties

“Mijn noodzaak van een externe harde schijf”

Als je me nu zou zien zitten zou je vast heel hard lachen. Op mijn schoot ligt namelijk de laptop met een toetsenbord op het toetsenbord. Ergens tijden onze vakantie is namelijk de letter ‘m’ van het toetsenbord van de laptop overleden. Eerst dacht ik nog wel met Ctrl-c en Ctrl-v een heel eind te komen, maar de letter zit in gewoon teveel woorden. Daarom heb ik maar een externe toetsenbord aangesloten.

Manlief had eenzelfde ervaring met zijn laptop. Hij was echter niet zo handig erop in slaap gevallen terwijl het toetsenbord er nog tussen zat. Je kan je voorstellen, dat zijn scherm dit niet overleefd heeft. Toch heeft hij nog een tijd lang ermee kunnen werken door gewoon een beeldscherm aan te sluiten. Het gaf hem in ieder geval de mogelijkheid om zijn moederbord leeg te halen en al zijn belangrijke gegevens over te zetten op een externe harde schijf.

Een externe harde schijf is in ons huishouden eigenlijk een noodzakelijk iets. Ik heb al een paar keer, alleen maar door ernaar te kijken, een computercrash veroorzaakt waarbij ik bestanden verloren ben, omdat ik geen back-up had op een externe harde schijf. Vroeger kon manlief meestal nog mijn crashes repareren, maar tegenwoordig heeft hij daar gewoonweg geen tijd voor. Bovendien is hij van mening dat het dweilen met de kraan open is wat mij betreft, omdat ik binnen de kortste keren wel weer een nieuw probleem met de computer zal hebben. Het klopt stiekem ook wel een beetje, want ik haal wel eens een virusje binnen. Manlief heeft ook al meerdere malen alle software van mijn computer moeten halen om het vervolgens op nieuw te installeren. Het kwam vaak genoeg voor, dat sommige bestanden voorgoed kwijt raakten hierdoor. Ik heb daar nooit echt wakker om gelegen, maar het idee om de foto’s van de kinderen kwijt te raken vind ik verschrikkelijk. Van alle foto’s heb ik dus een back-up gemaakt op mijn externe harde schijf. Manlief heeft er ook eentje, dus er zijn bestanden die op beide schijven staan en we dus echt niet meer kwijt kunnen raken (tenzij ons huis afbrand). Eerlijk gezegd denk ik dat je in dit digitale tijdperk er haast niet meer aan ontkomt om een externe harde schijf in huis te hebben. Dan moet je alleen niet vergeten zo nu en dan een ook back-up te maken, want anders heeft het nog niet veel nut.

Manlief en ik hebben beiden een externe harde schijf met 1TB geheugen. Voor ons is dit ruim voldoende gebleken, omdat er toch voornamelijk alleen maar foto’s op staan en de belangrijke word documenten. Volgens mij heb ik nog niet eens de helft van de beschikbare opslagcapaciteit gebruikt. Mocht je ooit een externe harde schijf willen aanschaffen is het daarom raadzaam jezelf eerst af te vragen waar je het eigenlijk voor wil gebruiken. Het is echt zonde van het geld om 2 TB aan geheugen te kopen als je alleen een paar foto’s er op kwijt wil. Tenzij je uiteraard een enorme paparazzi bent en rustig 2.000 foto’s op een dag weg schiet. Dan is extra veel geheugen misschien wel zinvol. Tegenwoordig zijn er ook van die handige platte externe schijven, zodat je die makkelijk kunt meenemen. Eigenlijk een soort vervanging van de USB stick, maar dan met veel meer capaciteit. Op die manier kan je dus je computer ook “schoon” houden van documenten en foto’s en dergelijke en heb je altijd en overal alles bij je. Ook handig als je bijvoorbeeld bij iemand anders bent en zijn filmcollectie wil meenemen. Even inpluggen, kopiëren maar en je hebt weer uren vol filmplezier.

Waar zou jij je externe harde schijf voornamelijk voor gebruiken? Laat het me weten!

 

 

sponsored story

Facebook Comments

«

»

14 COMMENTS
 • Anna

  3 jaar ago

  Jaaa een externe harde schijf is inderdaad wel handig.. computers crashen nogal wat te vaak en ik vertrouw het allemaal niet.. ik zou een externe harde schijf gebruiken om sowieso mijn bestanden van school erop te zetten zodat deze gebackuped (of hoe heet dat) zijn en natuurlijk ook om al onze foto’s erop te zetten aangezien je die vandaag de dag allemaal digitaal hebt en niet meer zoveel uitprint.. ☺️

 • lenny

  3 jaar ago

  Om de foto’s van onze dochter op te slaan. Ze heeft 15 weken in het ziekenhuis gelegen. Nu 18 weekjes oud. We hebben veel foto’s in het ziekenhuis gemaakt en ik wil deze graag veilig opbergen

 • Milou

  3 jaar ago

  Foto’s op slaan!! Ik ben op de een of andere manier altijd een beetje panisch dat ik m’n foto’s kwijt zou kunnen raken… vooral de foto’s van de kids. Daarom redelijk snel na beide bevallingen de foto’s in een album af laten drukken. Mijn harde schijf is bijna vol en zal er binnenkort weer 1 aan moeten schaffen, dus ik waag een kansje en doe zeker mee!

 • Saskia

  3 jaar ago

  Wat handig! Die kan ik heel goed gebruiken. Ik zou hem zeker om alle foto’s goed op te slaan.

 • Ilona

  3 jaar ago

  Ik zou hem gebruiken voor mijn bedrijf. Onlangs een mega crash gehad en onbruikbare backup. Dat heeft er flink ingehakt en heb ik liever nooit meer 🙂

 • Maureen Bakker

  3 jaar ago

  Hier ook voor foto’s en filmpjes! Ik houd enorm van fotografie en vooral om mn dochtertje vast te leggen.
  Gelukkig kan ik nog redelijk wat met een pc. Maar heb juist daardoor ook wat ruimte nodig. Ook zijn er fotos die ik enorm koester, zoals de foto’s van early birds.
  Onze zoon is helaas niet meer bij ons dus de herinneringen op foto zijn onbetaalbaar. Een extra back up? Kom maar up!
  (Ps das niet zielig hoor, dat zijn we namelijk absoluut niet, we zijn door wat we meegemaakt hebben juist enorme levensgenieters en kansen pakkers)

  Vroeger ook altijd in een bandje gezeten. Daarvan heb ik veel opnames die ik graag goed wil bewaren. Kan mn dochtertje later lachen om onze ouderwetse kleren en stijl

 • Marijke

  3 jaar ago

  Om een backup van onze foto’s te maken inderdaad. Zou echt vreselijk zijn als we die kwijt zouden zijn…..

 • Alicia Hofman-Voshol

  3 jaar ago

  Ik zou hem ook gebruiken voor foto’s, ik zou bijna zeggen dat ik teveel foto’s maak.. Maar goed opslag vind ik wel ontzettend belangrijk.
  Het blijft toch griezelig om geen tastbare foto’s te hebben

 • Kimberley van Ravenswaaij

  3 jaar ago

  Zou inderdaad ook voor foto’s gaan. Door meerdere crashes (zowel door mijn moeder als door mij) een hoop jeugdfoto’s sn foto’s van mijn huisdieren kwijtgeraakt 🙁 nu is ons mannetje 16 maanden en moet er niet aan denken alles kwijt te raken.. een externe harde schijf zou dus zeker goed uitkomen en dan gaat ie de brandkluis in, dus ook als het huis affikt zijn de foto’s dan veilig 😉

 • Liess

  3 jaar ago

  Ik zou m gebruiken om foto’s op op te slaan. Ik merk t nu alweer hoe dom ik ben… er staan alweer een jaar aan foto’s op die ik nergens gebackupped heb. Als er nu iets gebeurd ben ik (weer) alles kwijt.

 • Birgit

  3 jaar ago

  Had ik deze een par jaar geleden maar gehad. Mijn laptop is gecrasht en ik ben superveel babyfoto’s en zwangerschapsfoto’s kwijt geraakt. Nu ben ik ben een spaciaal programma alles aan het terugzetten van wat ik überhaupt maar terug kan vinden van wat ooit verwijderd is, maar heb niet genoeg ruimte op de laptop. Zo’n harde schijf zou dus absoluut uitkomst bieden!

 • Liesbeth

  3 jaar ago

  Wij hebben ons foto-archief op een externe harde schijf. En natuurlijk ook onze bruidsreportage! Dus superhandig en veilig. Alleen is deze nu vol!

 • Ineke

  3 jaar ago

  Hier hebben we een netwerk harde schijf en deze maakt automatisch ook éénmaal per week een backup op een tweede exemplaar.

 • Marian

  3 jaar ago

  Ik heb er nog geen een. Zou wel moeten ja. Dan zet ik er alle foto’s en filmpjes op en overige belangrijke documenten.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • “Ik wil niet slapen. Ik wil niet slapen”
 • Eh...tja. Soort van carnaval toch?
 • Mevrouw heeft spekkies gekregen 😍
 • Er is geen leuker speelgoed dan een pakje billendoekjes 😂
 • #newborn #1month #baby #babygirl #daughters #momsgirl #girlsmom #fourdaughters #sofieke #mamablogger
 • Dit zijn echt top kraamcadeau’s! Dankjewel @mamasliefste @lisetteschrijft en @lotuswritings
 • Valentijnsdiner met mijn skatjes @lisetteschrijft en @lotuswritings
 • Men noemt mij ook wel “de melkkoe van Nootdorp” 😂

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gelukkig worden van kleine dingetjes 

Er zijn kleine dingetjes in het leven waar ik heel ...

Sluiten