Ken jij de Max en Lea vormenstoof al?

Vandaag maken we een klein uitstapje naar het buitenland en wel naar Frankrijk om precies te zijn. Daar is namelijk een zeer bijzondere speelgoed producent, die ik tot voor kort nog niet kende. Maar inmiddels wel en het is zeker de moeite waard om er meer over te horen. Dus help ik je graag een handje bij. 

Over Max & Lea Toys

Ik houd van speelgoed met een boodschap, een doel. De items van Max & Lea Toys horen daar zeker bij. Het speelgoed heeft als doel om de motorische ontwikkeling van de kleintjes te stimuleren. En wat ook erg mooi is, is dat het eveneens van gerecycled en plasticvrij materiaal wordt gemaakt. Bovendien is Max en Lea partner van ReforestAction om samen bomen te planten. Kortom, een speelgoed producent waar je achter kan staan. Net zoals de producten.

Zie ook de Max en Lea oefentas

Max en Lea vormenstoof

Net wat anders

Als ouder heb ik wel tig verschillende varianten van vormenstoof gezien. Van houten bak tot plastic honingpot, ik heb ze allemaal voorbij zien komen. Degene van Max en Lea, die wij ontvangen hebben, is toch echt anders. Allereerst is het van prachtig hout, waar ik zelf enthousiast over word. Maar het is op zoveel vlakken echt een uitdaging. Je hebt de grote puzzelstukken die op meerdere manier in elkaar kunnen steken. Je hebt de kleuren, die je moet matchen. Maar vooral de vormpjes zijn wat mij betreft uniek. De gekleurde blokjes zijn qua kleur, maar ook qua vorm te matchen. Maar binnenin het blokje ligt de extra uitdaging. Want soms moet het net wat meer gedraaid worden om te kunnen passen. Van schroefdraad tot drie uitsteeksels, het is niet eenvoudig gedaan in deze Max en Lea vormenstoof (ook wel shapeboard genoemd).

De peuter ervaring met de Max en Lea vormenstoof

Ik heb mijn tweejarige, die denkt dat ze alles kan, het laten proberen en ik merkte dat het echt niet zo makkelijk is als het lijkt. Als volwassene zie je gelijk hoe je een blokje plaatsen moet. De peuter had daar toch wat meer moeite mee. Waarom kon het vierkante uitsteekseltje nou niet gewoon door het ronde gaatje en vice versa? Een mooie uitdaging dus. Deze mama werd er in ieder geval blij van. Net zoals van het feit, dat het gewoon prachtig en natuurlijk er uit ziet. Een oprechte aanrader dus!

Max en Lea vormenstoof