Out met sandalen, en in met leuke boots, warme sneakers en hoge laarzen. Voor comfort, kies ik resoluut voor sneakers en een kleurrijke warme winterjas. Maar voor welke warme kleding kies jij voor een heerlijke herfstwandeling in het bos? En wat is je favoriete bos om in te wandelen?

Op stap met z’n allen

Met z’n allen naar het bos, voor verstoppertje, een lange wandeling of bladeren rapen, het is een super leuke gezinsactiviteit! Elk jaar staat deze opnieuw op de planning en dan trekken we allemaal onze warmste kleding aan. Voor de kinderen zorgen we voor waterdichte laarsjes, een dikke trui en een regenjas zodat ze volop kunnen ravotten. Ook nemen we wat snacks, water, droge sokken en een waterdicht laken mee voor op te zitten tijdens de wandeling.

Hippe najaarskleding

Een leuke wandeling is natuurlijk ook hét moment om op stap te gaan met je nieuwe najaarskleding. Denk aan een prachtige wollen mantel of je nieuwe Gabor sneakers als het droog weer is. Wat is echt in de mode deze herfst? Een dunne gewatteerde jas in een poplin model. Kies voor een beige, groen of donkerblauw exemplaar en combineer het met een losse jeans, sneakers en een kleurrijke trui. Kleuren zoals oranje, paars en donkergroen zijn echte modekleuren die elke outfit wat opfleuren. En met oranje, groene en bruine tinten pas jij weer helemaal bij het bos 😉 Welke nieuwe kleding voor dames wil jij kopen deze herfst?

Ga op speurtocht

Een wandeling vinden kinderen al snel wat saai. Daarom noem je het beter een speurtocht of een avontuur. Want wie heeft daar nu geen zin in? Je kinderen kunnen hun eigen rugzakjes meenemen om al hun vondsten in te bewaren en je kan leuke opdrachtjes verzinnen tijdens de wandeltocht. Denk aan pootafdrukken, paddenstoelen, eikels of bloemetjes zoeken. Of speel een rollenspel met een ontdekker en boswachter. Laat je fantasie de vrije loop en je zal snel merken dat je kinderen zelf spelletjes zullen uitvinden. 

Waar trek je naartoe?

In de Benelux zijn er heel wat prachtige bossen te vinden. Maar welke elementen maken van een bos een fantastisch wandelbos? To name a few: een insectenhotel, speeltuin, speelzone, natuurorganisaties in de buurt, klimpalen, oude bomen met grote wortels en wilde dieren zorgen voor heel wat afwisseling tijdens een wandeling.

Ik ben alvast benieuwd naar welke bossen jullie trekken deze herfst!