Als je aan mij vraagt wat ik aantrekkelijk in een man vind, is dat toch wel de lengte. En dan heb ik het over de totale lengte en niet slechts één onderdeel. Ik val gewoon op langere mannen. Dat terwijl mijn ander en broertje echt niet echt tot die categorie behoren. Het heeft gewoon iets om helemaal in de armen van manlief weg te kunnen kruipen. Het geeft een heerlijk veilig gevoel gewoon. En als er een koude wind is, kan ik volledig wegduiken. Allemaal redenen waarom een man boven de 1.90m voor mij echt een topper is. Maar shoppen voor zo’n kerel kan wel weer lastig zijn. Mijn lieverd heeft namelijk ook lange armen. Logisch zou je denken, maar zijn armen zijn in verhouding nog langer. Een gemiddeld overhemd kan hij dus niet aan.

Bijna een aap

Ooit heb ik grappend gezegd dat manlief een beetje een apenpostuur heeft. Zijn armen zijn langer dan gemiddeld. Even wat voor hem kopen kan dus niet zo makkelijk. Een vriendinnetje van mij vond dat wat vreemd en geloofde het niet zo. Totdat ik hem meenam een keer en alles liet aan proberen. Pas toen zag ze dat de meeste items met lange mouwen, gewoon niet pasten. De mouwen waren vaak te kort, wat echt geen gezicht is. Dit betekent niet dat er niets voor hem te vinden is. Als je al bijna twintig jaar bij elkaar bent en je man totaal niet van winkelen houdt, leer je op den duur wel welke maten en merken goed bij hem passen.

Extra mouwlengte

De meeste online webwinkels die gespecialiseerd zijn in overhemden hebben ook wel een categorie “lange mouwen” in hun collectie. Je kan het ook vaak terugvinden onder mouwlengte 7. Dat is de term voor dit model. Als ik dus een overhemd voor manlief zoek, kijk ik altijd bij die selectie. Maar er zijn ook merken, die vaak beter passen bij langere mannen. Zo weet ik dat manlief weinig problemen heeft met zijn armlengte als hij een jas van Hugo Boss of McGregor koopt. Blijkbaar zijn de modellen voor deze merken net zo ”aperig” als mijn man. Heel soms zit er nog wel een item tussen, die toch te kort blijkt te zijn. Maar tot nu toe slaagt hij wel vaak met deze merken. Daarnaast zijn het natuurlijk ook gewoon ook echt leuke producten die ze maken. De huidige winterjas van manlief is van Hugo Boss en die heeft hij een paar jaar geleden in de sale gekocht. Het zit nog steeds perfect en staat hem erg leuk. Een kleine investering, maar zo de moeite waard geweest.

Dus als je man wat langer is en zijn armen helemaal, koop dan altijd mouwlengte 7 of kijk bij merken zoals Hugo Boss en McGregor. Weet je er meer, dan hoor ik ze graag!